Bitstamp CEO voorspelt institutionele adoptie groei in 2024

De algemeen directeur van de Amerikaanse afdeling van crypto-beurs Bitstamp zegt dat de crypto-industrie volgend jaar waarschijnlijk een toename zal zien in institutionele adoptie.

In een recent interview met CNBC Television zegt Bobby Zagotta, CEO van Bitstamp USA, dat institutionele beleggers waarschijnlijk een sleutelrol zullen spelen in de groei van de digitale activa-industrie in 2024, omdat één katalysator hen zal aanzetten om kapitaal in de opkomende sector te storten.

Volgens Zagotta is het optimisme rond de potentiële goedkeuring van spotmarkt Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s) een factor die de interesse van nieuwe investeerders zal wekken:

“Er zijn een paar triggers waarvan ik denk dat ze onderweg zijn, en waarschijnlijk is de belangrijkste [de] ETF-optimisme. Het is een toegangspunt voor een heel nieuw segment van investeerders en deelnemers.

Het is een weg die heel, heel goed werkt en goed bewezen is onder heel veel mensen die deelnemen aan traditionele financiële dienstenmarkten, dus vanuit een crypto-perspectief is het gewoon allemaal positief.”

De directeur gaat verder met te zeggen dat 2024 waarschijnlijk een spannend jaar zal zijn voor crypto, aangezien meer blue-chip investeerders de digitale activamarkt betreden. Volgens Zagotta bereiden instellingen zich al voor op een toename van de crypto-adoptie:

“We zien bij Bitstamp een duidelijke toename in 2023, zelfs ondanks alle uitdagingen en tegenwind die de markt heeft geconfronteerd – of het nu FTX is, regelgevingsonzekerheid, [of] bankuitdagingen.

Ondanks al deze dingen zijn instellingen – ook al handelen ze niet veel of investeren ze veel – aan boord gekomen en klaar, denk ik, voor toegenomen adoptie en hopelijk wat verbeterde regelgevende duidelijkheid, met name in dit deel van de wereld.”

Pogingen om spotmarkt BTC ETF’s te creëren vanuit meerdere traditionele financiële firma’s zoals BlackRock, VanEck en ARK Invest staan gepland om mogelijk goedgekeurd te worden door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) ergens in januari 2024.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!