Tether heeft $8 miljard aan USDT gemint op ETH en TRX

De uitgever van de stablecoin Tether heeft in de afgelopen drie maanden volgens de crypto-tracker Lookonchain $8 miljard aan USDT gemint op Ethereum (ETH) en Tron (TRX). Lookonchain merkte op dat de treasury van Tether afgelopen maandag net $1 miljard aan USDT op Ethereum heeft gemunt.

Tether CEO Paolo Ardoino zei dat de recente muntslag een “aanvulling van voorraad” was op het Ethereum-netwerk. Hij ging verder met:

“Let op, dit is een geautoriseerde maar niet uitgegeven transactie, wat betekent dat dit bedrag zal worden gebruikt als voorraad voor volgende aanvragen voor uitgifte en chain swaps.”

USDT is de grootste stablecoin op basis van marktkapitalisatie en streeft ernaar een 1:1 koppeling met de Amerikaanse dollar te behouden.

Eerder deze maand kondigde Ardoino in een brief aan wetgevers aan dat Tether federale wetshandhavingsinstanties zoals de United States Secret Service (USSS) en het Federal Bureau of Investigation (FBI) aan boord bracht als middel om criminaliteit te bestrijden.

“Tether blijft een cruciale rol spelen bij het assisteren van wetshandhaving. Zoals onlangs benadrukt door het Amerikaanse ministerie van Justitie (DOJ), heeft ons werk geholpen bij het dwarsbomen van kwaadwillende actoren en het bijdragen aan het herstel van slachtoffers.

Tether heeft onlangs de United States Secret Service aan boord gebracht op ons platform en is bezig hetzelfde te doen met het Federal Bureau of Investigation (FBI). Deze strategische relaties versterken onze toewijding om wetshandhaving te ondersteunen bij het bestrijden van kwaadaardige activiteiten en bij te dragen aan het herstel van de fondsen van slachtoffers.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!