Gerucht: Donald Trump verkoopt zijn Ethereum-holdings

Volgens verschillende berichten heeft voormalig president van de Verenigde Staten, Donald Trump, besloten om een deel van zijn Ethereum (ETH)-voorraad te verkopen, zoals blijkt uit recente stortingen vanaf gelabelde adressen.

Beste tijd om Ethereum te dumpen

Voormalig president Donald Trump heeft een rijke geschiedenis met digitale valuta en Ethereum is naar verluidt één van zijn meest favoriete cryptocurrencies. De aanhoudende uitverkoop werd bevestigd door de crypto-inlichtingendienstverlener Arkham Intelligence, die er ook op wees dat Trump zijn voorraad naar Coinbase verplaatst heeft.

Volgens Arkham Intelligence begon de overdracht van Ethereum naar Coinbase voor liquidatie ongeveer drie weken geleden. Deze uitverkoopbewegingen komen na maanden van accumulatie van Ethereum als royalty’s voor de talrijke niet-fungibele tokencollecties die het voormalige staatshoofd tot nu toe heeft gelanceerd.

1.075 ETH verkocht voor $2,4 miljoen

De primeur van Arkham Intelligence merkte op dat Donald Trump tot nu toe in totaal 1.075 ETH heeft verkocht ter waarde van ongeveer $2,4 miljoen, wat impliceert dat de verkopen plaatsvonden tegen een gemiddelde prijs van $2232,56 per Ethereum. Op basis van deze prijs is het niet meteen mogelijk om te bepalen wat de winstmarge voor dit verkochte Ethereum is, aangezien de prijzen waarvoor ze ingekocht werden onbekend is.

Volgens een onderzoek van de Coinbase-deposito’s werd het geld vanaf verschillende portemonnee-adressen op de beurs gestort, wat onderstreept dat de voormalige president meer dan één account beheerde voor al zijn NFT-collecties. Volgens de gegevens van Arkham werd de grootste storting op Coinbase gewaardeerd op 200 ETH ter waarde van ongeveer $446.511 volgens de eerder geschatte gemiddelde waarde.

Hoewel de liquidatie geen directe link heeft met de lopende Trump-campagne, komt deze op een moment dat Ethereum de afgelopen maand met meer dan 17% is gestegen, wat een ruime uitverkooppositie oplevert.

Nieuwste NFT-collectie van president Donald Trump

Voormalig president Donald Trump heeft een enorme populariteit verworven in het digitale valuta-ecosysteem voor het vrijgeven van NFT-collecties. Zoals eerder gemeld, kreeg de nieuwste NFT-collectie gelanceerd door de voormalige president, genaamd de “Mugshot Edition”, brede bijval vanwege het onderliggende verhaal en de bijbehorende voordelen.

De collectie is geïnspireerd op de arrestatie van Donald Trump eerder in augustus, waarbij de mugshot-foto van hem in de collectie werd omgezet. Twee voordelen van de Mugshot Edition NFT zijn onder meer een staatsdiner in het Mar-a-Lago-resort van Donald Trump in Florida en een deel van het pak dat de voormalige president droeg op de dag van zijn arrestatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!