Voormalig Goldman Sachs-executive: Ethereum zal Bitcoin sterk overtreffen

Voormalig Goldman Sachs-directeur Raoul Pal gelooft dat Ethereum (ETH) in de komende weken en maanden beter zal presteren dan Bitcoin (BTC), aangezien beleggers hun kapitaal binnen de cryptomarkten verplaatsen om meer winsten te genereren.

Pal vertelt aan de 21.300 abonnees van zijn YouTube-kanaal dat Ethereum “massaal beter zal presteren” dan Bitcoin, net zoals lagere kwaliteit junk-obligaties de hoger gewaardeerde staatsobligaties overtreffen wanneer beleggers hun kapitaal roteren.

Volgens Pal zal de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) een positieve impact hebben op Ethereum, omdat hij verwacht dat marktdeelnemers hun BTC-winsten zullen herinvesteren in ETH:

“Dus ETH doet gewoon wat het moet doen. Maar het geeft ons niet de grote verrassing. Ik denk dat die verrassing komt op het moment dat de ETF voor Bitcoin er is en mensen zich zullen richten op de ETH ETF. En dat zal het ETH-ecosysteem tot leven brengen.

Dit jaar was het een verhaal van Solana, waar ik het hele jaar al in zit, en Bitcoin. Die asset is de beste handel in de wereld geweest. Of, eigenlijk, gewoon zeggen dat SOL de beste handel in de wereld was, ongeëvenaard. Maar ETH, het zal een inhaalslag maken, het zal het goed doen.”

Met betrekking tot Bitcoin zegt Pal dat de prijsactie van het vlaggenschip crypto-activum in de toekomst waarschijnlijk zal lijken op zijn bulkmarkt prijsactie van 2015, toen Bitcoin een enorme stijging naar boven zag zonder een grote correctie:

“Ik denk dat deze cyclus waar we nu in zitten meer lijkt op die van 2015, 2016, 2017 dan op 2019-2021. [In] 2019 kwam [Bitcoin] heel snel uit de startblokken en corrigeerde vervolgens, toen hadden we Covid-19, wat we niet gaan herhalen.

Ik weet dat veel mensen verwachten ‘Oh, we gaan een afgang van 50% krijgen en die koop je dan.’ Dat gaat niet gebeuren. Natuurlijk krijg je correcties. Ik denk dat ze waarschijnlijker meer zijwaarts zijn, met een bereik van plus of min 20% tot 30%, omdat dat de wereld is waarin we leven in crypto.

Maar we moeten doorgaan tot het einde van 2025 als we gewoon dezelfde oude cyclus herhalen, wat ik denk dat we doen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!