Ethereum zal Bitcoin overtreffen, aldus Raoul Pal

Voormalig Goldman Sachs-executive Raoul Pal is van mening dat Ethereum (ETH) de komende weken en maanden Bitcoin (BTC) zal overtreffen, aangezien investeerders hun kapitaal binnen de crypto-markten verplaatsen om meer winst te genereren.

Pal vertelde aan de 21.300 abonnees van zijn YouTube-kanaal dat Ethereum Bitcoin “massaal zal overtreffen”, net zoals lager gewaardeerde rommelobligaties de neiging hebben om de hoger gewaardeerde staatsobligaties te overtreffen wanneer investeerders hun kapitaal herverdelen.

Volgens Pal zal de mogelijke goedkeuring van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) een positieve invloed hebben op Ethereum, omdat hij verwacht dat marktdeelnemers hun BTC-winsten opnieuw zullen investeren in ETH. Hij gaf het volgende aan:

“Dus ETH doet gewoon wat het zou moeten doen. Maar het geeft ons niet de grote verrassing. Ik denk dat die verrassing komt op het moment dat de ETF in Bitcoin uitkomt en mensen zich zullen richten op de ETH ETF. En het zal het ETH-ecosysteem tot leven brengen.

Dit jaar is het het verhaal geweest van Solana, waar ik het hele jaar al in zit, en Bitcoin. Die barbell is de beste handel ter wereld geweest. Of eigenlijk gezegd, SOL is de beste handel ter wereld, zonder twijfel. Maar ETH zal inlopen, het zal het goed doen.”

Wat betreft Bitcoin zegt Pal dat de prijsactie van het vlaggenschip crypto-activum in de toekomst waarschijnlijk de prijsactie van de bullmarkt van 2015 zal weerspiegelen, toen Bitcoin een enorme stijging naar boven meemaakte zonder een grote correctie.

“Ik denk dat deze cyclus waar we nu inzitten, meer lijkt op die van 2015, 2016, 2017 dan op die van 2019-2021. In 2019 kwam [Bitcoin] heel snel uit de startblokken en corrigeerde toen, toen hadden we Covid-19, wat we niet gaan herhalen.

Ik weet dat veel mensen verwachten ‘Oh, we gaan een ineenstorting van 50% krijgen en dan koop je die.’ Dat gaat niet gebeuren.

Natuurlijk krijg je correcties. Ik denk dat ze waarschijnlijk meer zijwaarts zijn, met een marge van 20% tot 30%, want dat is de wereld waarin we leven in crypto. Maar we zouden door moeten blijven gaan tot het einde van 2025 als we gewoon hetzelfde oude cyclus herhalen, wat ik denk dat we doen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!