SEC stelt deadline voor Bitcoin-ETF aanvragers in

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft ETF-aanvragers gevraagd om de definitieve wijziging van hun S-1-aanvraag in te dienen vóór 29 december. De goedkeuringsperiode voor de spot Bitcoin ETF is slechts ongeveer twee weken verwijderd en deze update toont aan dat de SEC mogelijk werkt aan het garanderen dat er een beslissing wordt aangekondigd op de genoemde datum.

Eerste golf spot Bitcoin ETF-goedkeuringen onderweg

Volgens het agentschap is dit een vereiste voor elke spot Bitcoin ETF-aanvrager als zij willen behoren tot de eerste golf van mogelijke goedkeuringen. Dit suggereert dat er waarschijnlijk meerdere reeksen goedkeuringen zullen zijn.

Eleanor Terrett van Fox Business deelde het nieuws op X. In Terrett’s bericht stond duidelijk dat de Amerikaanse SEC geen aanvraag zal overwegen die niet “volledig ingericht” is tegen de vastgestelde deadline.

ETF-aanvragers dienen gewijzigde S-1 aanvragen in

In de afgelopen weken zijn er behoorlijk wat gewijzigde S-1-aanvragen teruggekomen op de tafel van de SEC. Grayscale heeft eind november zijn bijgewerkte spot Bitcoin ETF-aanvraag opnieuw ingediend. Bloomberg ETF-analist James Seyffart wees erop dat in de Grayscale-aanvraag een regel gerelateerd aan contant geld, evenals enkele pagina’s met risicoverklaringen, waren verwijderd.

BlackRock en Bitwise hebben ook hun S-1-aanvragen bijgewerkt nadat het gerucht ging dat de SEC bijeenkomsten had met Bitcoin ETF-aanvragers. Ook Fidelity en Hashdex hebben hun aanvragen aangepast aan de zorgen en feedback die door de SEC tijdens hun gesprekken naar voren zijn gebracht.

SEC bespreekt technische details met ETF-aanvragers

Deze bijeenkomsten met het agentschap zijn recentelijk intensiever geworden met discussies die zich richten op een aantal technische details, waaronder het potentiële inwisselmodel voor de ETF, bewaarregelingen en risicoverklaringen voor beleggers. Ongeveer drie dagen geleden meldde CryptoBenelux dat de SEC een paar conference calls had met ETF-aanvragers.

Tijdens deze gesprekken, die Charles Gasparino omschreef als een “zeldzaam gezamenlijk conferencegesprek”, deed de toezichthouder een poging om de aanvragers te overtuigen hun aanvragen te wijzigen om het “cash create” creatie- en inwisselmodel voor hun voorgestelde ETF te accommoderen. In de laatste update is ook vermeld dat “de aanvragen geen in natura creatie mogen vermelden, anders worden ze afgewezen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!