Zes spot Bitcoin ETF-aanvragers ontmoeten met de SEC

In de laatste ontwikkelingen met betrekking tot spot Bitcoin (BTC) ETF-aanvragen blijven tal van bedrijven gesprekken voeren met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Zo kondigde Valkyrie aan dat het op 21 december zijn eerste officiële bijeenkomst met de SEC heeft gehad over zijn Bitcoin ETF-aanvraag. Op dezelfde dag had BlackRock, een van de belangrijke spelers op de ETF-markt, had op dezelfde dag ook een ontmoeting met de SEC, de zesde officiële bijeenkomst van BlackRock.

ARK 21Shares en Franklin Templeton behoorden ook tot de bedrijven die op 21 december een ontmoeting hadden met de toezichthouder voor hun Bitcoin ETF’s. Franklin Templeton was één van de twee late indieners, met uitzondering van Pando, die een “snelle commentaarperiode van de SEC” ervoer.

Fidelity hield tevens op 21 december bijeenkomsten met de SEC voor zijn Wise Origin Bitcoin ETF, terwijl Grayscale en VanEck ook aanwezig waren voor hun eigen Bitcoin ETF. In totaal ontmoetten zes van de dertien ETF-aanvragers elkaar op 21 december, wat de geruchten van de vorige dag bevestigde.

Een belangrijke ontwikkeling is dat BlackRock na weken van onderhandelen de voorkeursmethode voor contant geld van de SEC heeft aanvaard. Dit betekent dat nieuwe aandelen in de potentiële ETF zullen worden gecreëerd met behulp van contant geld, in plaats van de onderliggende waarde, Bitcoin, in te ruilen voor een gelijkwaardig aantal aandelen. Uiteraard zal de ETF zelf nog wel BTC vasthouden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!