Ethereum kan stijgen met meer dan 50%, aldus analisten

Een analist die het einde van de Bitcoin bullmarkt van 2021 goed voorspelde, gelooft dat Ethereum (ETH) zal opleven door een katalysator die overschaduwd wordt door de mogelijke goedkeuring van een spotmarkt Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF).

De anonieme analist Pentoshi vertelde namelijk aan zijn 727.600 volgers op het sociale media platform X dat de mogelijke goedkeuring van spot Ethereum ETF’s volgend jaar waarschijnlijk ETH een broodnodige impuls zal geven.

Eerder dit jaar dienden meerdere vermogensbeheerbedrijven, waaronder BlackRock, Fidelity en Hashdex, aanvragen in voor op spot gebaseerde Ethereum ETF’s bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Pentoshi zei dat Ethereum waarschijnlijk bullish momentum zal genereren naarmate marktdeelnemers het evenement verwachten. Hij gaf het volgende aan:

“We hebben getweet over de BTC ETF sinds $25.000-$28.000. Binnenkort mogen we dit allemaal opnieuw doen met de ETH ETF in 2024.

Ongeacht wat je gelooft, het is allemaal speltheorie. Naarmate de datum nadert, zullen mensen minder bereid zijn om te verkopen, en anderen zullen voelen dat ze moeten kopen. $2.7xx en $3.400 liggen op tafel.”

Pentoshi is niet de enige crypto-strateeg die gelooft dat 2024 een goed jaar zal zijn voor ETH. Handelaar Michaël van de Poppe vertelde zijn 678.200 volgers op het sociale media platform X dat Ethereum waarschijnlijk bezig is een bodem te vormen tegen Bitcoin (ETH/BTC). Hij deelt een grafiek die laat zien dat ETH in de eerste paar maanden van 2024 massaal beter presteert dan BTC. Hij gaf het onderstaande aan:

“Ethereum is niet dood. Er vindt tijdelijk een hype plaats waarbij wordt gedacht dat andere ecosystemen beter zijn. Dat zijn ze niet. Het beste kwartaal voor ETH is het eerste kwartaal van het jaar en dat nadert. Drie tot acht maanden voor de halvering van Bitcoin -> bodemvormingsperiode.”

Op basis van de grafiek van de handelaar lijkt hij te voorspellen dat het ETH/BTC-paar zal stijgen naar zijn doel van 0.12 BTC ter waarde van $5.243 tegen april volgend jaar. Op het moment van schrijven wordt ETH/BTC verhandeld voor 0.05257 BTC ($2.297).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!