Analist waarschuwt voor naderende correctie in de cryptomarkt

Een veel gevolgde cryptotrader waarschuwt dat Bitcoin (BTC) en andere altcoins binnenkort een abrupte trendomkering kunnen maken naar nieuwe dieptepunten.

De anonieme trader en crypto-bear, Capo, vertelt zijn 781.400 volgers op het sociale mediaplatform X dat Bitcoin binnenkort mogelijk weer het lage bereik van $30.000 zal bezoeken en een plotselinge marktcorrectie voor altcoins zal veroorzaken nadat ze nog een keer zijn gestegen:

“Zoals een paar dagen geleden op TG (Telegram) is gepost, is BTC waarschijnlijk bezig met het vormen van een lokaal hoogtepunt hier rond $40.000-$45.000. ETH zou de $2.500s kunnen bereiken, en sommige altcoins zouden de laatste stijgingen kunnen hebben. Daarna is een volledige omkering naar nieuwe dieptepunten waarschijnlijk in de komende weken…

Ik geloof dat nieuwe dieptepunten nog moeten komen voordat de echte bullmarkt begint.”

Bron: Capo/X

De trader licht zijn redenering verder toe in een thread over waarom “we mogelijk nog nieuwe dieptepunten kunnen zien in de komende maanden.”:

“Laten we beginnen met BTC op HTF (hoog tijdsbestek). We hebben een bullish trend gezien tijdens 2023. Velen denken dat dit het begin is van een nieuwe bullmarkt, maar naar mijn mening is dit een corrigerende beweging. Nu bevindt de prijs zich in een belangrijke weerstandszone. Bevestigingen staan op de grafiek.”

Bron: Capo/X

Hij gebruikt de Elliott Wave-theorie, die probeert prijsbewegingen te voorspellen op basis van crowd psychology die tot uiting komt in golven. De Elliott Wave-theorie suggereert dat prijsimpulsen plaatsvinden in vijf golven na drie-golf “ABC”-correcties:

“BTC EW (Elliott Wave) perspectief: de bearish trend gedurende 2022 was een impulsbeweging die de bullmarkt trend van 2020-2021 doorbrak. Nu lijkt de beweging vanaf het laagste punt van $16.000 op een corrigerende beweging (golf B/X). Deze beweging wordt meestal gevolgd door nog een impulsbeweging (golf C/Y).”

Bron: Capo/X

Kijkend naar Ethereum (ETH) voorspelt de trader dat ETH zou kunnen dalen tot wel $550 na weerstand te hebben ondervonden rond het niveau van $2.600:

“[ETH] heeft een belangrijk niveau doorbroken en de volgende grote weerstand ligt tussen $2.500 en $2.600. Er is veel liquiditeit eronder die uiteindelijk opgepakt zou moeten worden. De bearish bevestiging zou een duidelijke doorbraak onder $2.000-$2.100 zijn.”

Bron: Capo/X

Hij suggereert dat andere altcoins stijgen door een instroom van geld vanuit de verkoop van Bitcoin, wat volgens hem vaak wijst op een naderende marktcorrectie:

“Geld stroomt van BTC naar altcoins. Dit gebeurt meestal tijdens de laatste fasen van een bullish trend. Sommige altcoins kunnen nog verder stijgen, maar de trend is overbelast en nadert zijn einde. Wanneer OTHERS (altcoin-index) de groene zone bereikt, zouden we een sterke correctie moeten zien.”

Bron: Capo/X

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!