Ervaren handelaar voorspelt Ethereum prijscorrectie onder $2.000

Ervaren handelaar Peter Brandt voorziet dat Ethereum (ETH) zal dalen naar een niveau dat voor het laatst werd bereikt begin november. Brandt deelde zijn voorspelling met zijn 709.400 volgers op het X sociale media-platform en geeft aan dat Ethereum mogelijk een dalende driehoek vormt, een patroon dat doorgaans als bearish wordt beschouwd.

Volgens Brandt, als Ethereum een “beslissende sluiting onder de onderste grens” van de dalende driehoek vormt, zou de op een na grootste crypto-asset kunnen dalen tot minstens $1.893. Ethereum handelt op het moment van schrijven op $2.267.

Peter Brandt / X

Hierna komt Bitcoin (BTC). De ervaren handelaar zei dat de vlaggenschip crypto-asset een bull flag-patroon vormt op de dagelijkse grafiek. Bull flag-patronen ontstaan wanneer de prijs van een activum in een sterke opwaartse trend is en signaleren doorgaans de voortzetting van de opwaartse beweging. Bitcoin handelt op het moment van schrijven op $44.101.

Eerder had de veel gevolgde ervaren handelaar gewezen op de vorming van een drievoudige divergentie tussen de Relative Strength Indicator (RSI) en de prijs op de dagelijkse grafiek van Bitcoin gedurende de periode oktober tot december.

Peter Brandt / X

Divergenties tussen RSI/prijs treden op wanneer de prijs in de tegenovergestelde richting beweegt van de indicatorwaarden. Op basis van Brandts grafiek lijkt het erop dat de prijs van Bitcoin drie hogere hoogtepunten op de dagelijkse grafiek heeft gemaakt, terwijl de RSI-indicator in het derde kwartaal drie overeenkomstige lagere hoogtepunten maakte.

Over het Ethereum/Bitcoin-paar zegt Brandt dat het ETH/BTC-paar tekenen vertoont van een aanhoudende neerwaartse trend te midden van de vorming van een dalende driehoek op de dagelijkse grafiek. Dalende driehoeken worden doorgaans beschouwd als bearish patronen. Volgens Brandt is Ethereum dit jaar tot nu toe ongeveer 36% in waarde gedaald ten opzichte van Bitcoin.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!