Bitfinex Securities introduceert de eerste getokeniseerde obligatie op het Liquid Network

Op 20 december maakte Bitfinex Securities, de dochteronderneming van de cryptocurrencybeurs Bitfinex die gespecialiseerd is in de tokenisatie van bedrijfsactiva, bekend dat het meer dan $5 miljoen aan USDT had vergaard voor de lancering van de allereerste getokeniseerde obligatie op het Liquid Network, een platform binnen het Bitcoin-ecosysteem. Deze strategische zet vertegenwoordigt een significante prestatie voor het bedrijf.

Een opvallende prestatie van Bitfinex Securities

De introductie van getokeniseerde effecten is het resultaat van een vruchtbare samenwerking met het microfinancieringsbedrijf Mikro Kapital, dat toezicht houdt op een beveiligingsfonds genaamd Alternative. Deze obligatie, aangeduid met de getokeniseerde afkorting ALT2612 en genoteerd in USDT, heeft een looptijd van 36 maanden. Jesse Knutson, de operationeel directeur van Bitfinex Securities, liet het volgende weten in zijn opmerkingen over deze ontwikkeling:

“Deze ‘proof of concept’-uitgifte is een blijk van de innovatieve geest en de gezamenlijke inspanningen tussen Bitfinex Securities en Mikro Kapital.”

In het begin van dit jaar zetten Mikro Kapital en Bitfinex Securities de eerste stappen door een overeenkomst te ondertekenen, gericht op het verkennen van zowel de tokenisatie van activa als het gebruik van USDT in de microfinanciële sector. Tether CEO Paolo Ardoino gaf zijn visie op deze vooruitgang:

“Onze doorlopende uitdaging is om de kloof te dichten tussen traditionele en crypto-investeerders en hen bewust te maken van de wederzijdse voordelen van hoogwaardige effecten en tokenisatie.”

Het Liquid Network, een nevenketen van het Bitcoin-blockchainecosysteem, biedt ondersteuning voor diverse vormen van getokeniseerde activa, waaronder stablecoins, beveiligingstokens, en NFT-collecties.

Blockchain innovatie en de veranderende financiële wereld

De vooruitgang naar de tokenisatie van echte wereld activa blijft gestaag groeien. Met name heeft het initiatief, dat begon met projecten voor door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC’s), geleid tot aanzienlijke samenwerkingen tussen blockchainbedrijven en overheidsfunctionarissen van centrale banken wereldwijd.

Met name in het gebruik van blockchain technologie streven bedrijven en officiële instanties ernaar een betrouwbare omgeving te creëren voor investeerders. In deze geoptimaliseerde omgeving kunnen investeerders transacties efficiënter uitvoeren, met snelheid en lagere kosten dan traditionele financiële platforms.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!