SEC gaat de verkeerde richting op, aldus Garlinghouse

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, heeft de toewijding van het team uitgesproken om kandidaten te steunen met een pro-innovatie en pro-crypto standpunt in de aankomende verkiezingscyclus van de Verenigde Staten in 2024.

De verklaring van Garlinghouse volgt op recent nieuws waarin wordt onthuld dat drie politieke actiecomités, gesteund door crypto-executives en investeerders, succesvol $78 miljoen hebben opgehaald. Garlinghouse gaf het volgende aan:

“De VS kan zich niet veroorloven om op het wereldtoneel achter te blijven”

De CEO van Ripple beweerde dat de regelgevende overreach de crypto-industrie in de VS schaadt. Garlinghouse stelde dat de U.S. SEC het land in de “verkeerde richting” stuurt. Bovendien voegde Garlinghouse eraan toe dat andere landen “volledig profiteerden van het gebrek aan leiderschap van de VS.”

De campagne ter ondersteuning van deze politieke actiecomités heeft brede steun gekregen van prominente figuren in de crypto-wereld, waaronder de crypto-exchange Coinbase. Het hoofd van het Amerikaanse beleid bij Coinbase merkte op: “Dit toont een zeer serieuze betrokkenheid van de crypto-industrie aan bij de verkiezingen van 2024.”

CEO Brian Armstrong van Coinbase uitte recentelijk anticipatie op veranderingen in het Amerikaanse crypto-regelgevingslandschap na de verkiezingen van 2024. Armstrong verwacht dat Coinbase licenties en reguleringen zal verkrijgen van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) en de SEC, waarbij de toewijding van de exchange aan de Amerikaanse markt wordt benadrukt.

Verder beweerde Garlinghouse dat de crypto-industrie geavanceerde leiders nodig heeft die innovatie zullen bevorderen en paden zullen banen naar verantwoorde regulering. “2024 is het moment om terug te keren naar eerste principes door initiatieven te bevorderen die transparantie, innovatie en een op compliance gerichte benadering stimuleren,” concludeerde Garlinghouse.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!