Metaplex onthuld nieuwe digitale tokenstandaard op Solana

Metaplex, een op Solana gebaseerd framework en protocol, heeft onlangs zijn plannen onthuld om op dinsdag een nieuwe standaard voor onveranderlijke digitale activa op zijn platform te introduceren. Met de introductie van de eerder genoemde standaard hoopt het bedrijf voornamelijk de noodzaak te elimineren voor externe aannames van vertrouwen rond de inhoud van activa die zijn opgeslagen op het Solana-netwerk.

Ondertussen wekte de aankondiging een gevoel van opwinding op binnen de bredere crypto-markt, omdat deze naar voren kwam te midden van een prijssprong die werd waargenomen bij het SOL-token. Opmerkelijk is dat de aankondiging van de nieuwe standaard van Metaplex naar verwachting de SOL-tokenomics verder zal verhogen en zijn opwaartse koers binnen het crypto-landschap zal voortzetten.

Volgens de verklaring die door Metaplex is bekendgemaakt, richt de nieuwe standaard, Metaplex Inscriptions and Engravings, zich uitsluitend op on-chain en onveranderlijke digitale activa in het Solana-ecosysteem. Bovendien verduidelijkte de verklaring hoe de meeste NFT’s in het SOL-ecosysteem hun gegevens opslaan op externe services zoals Arweave, IPFS en S3, waarbij de behoefte aan een dergelijke standaard werd benadrukt.

Interessant genoeg vergemakkelijkte de verklaring ook de werking van de nieuwe standaard, waarbij het gebruik van Metaplex Inscriptions werd getoond. Metaplex Inscriptions stellen gebruikers in staat om de metadata en mediagerelateerde gegevens van een activum volledig op het Solana-ecosysteem op te slaan, waardoor externe vertrouwensaannames voor on-chain attributen en smart contracts worden geëlimineerd.

Daarnaast werpt de proclamatie ook licht op Metaplex Engravings, een standaard die Solana’s eerste echt onveranderlijke NFT’s en inscripties mogelijk maakt. Opmerkelijk voegt deze graveur een extra beveiligingslaag toe om gegraveerde NFT’s te beschermen tegen eventuele wijzigingen. Met deze standaard zorgt het SOL-ecosysteem ervoor dat de integriteit rondom de gegraveerde NFT’s behouden blijft, ondanks hun onveranderlijke oorsprong.

Bovendien worden volgens de aankondiging inscripties genummerd op basis van wie het eerst komt, het eerst maalt, en dit wint aanzienlijke aandacht onder crypto-fanaten wereldwijd.

De Solana-prijs noteert in de tussentijd een aanzienlijke stijging van 8,77% in de afgelopen 24 uur en handelt momenteel op $74,91. Bovendien vertoonde het token opmerkelijke winsten in de afgelopen zeven dagen, met een stijging van 4,13%, samen met een maandelijkse stijging van 22,11%.

Opmerkelijk is dat de opwaartse momentum van het token vandaag naar verwachting verdere optimisme zal opwekken onder crypto-enthousiastelingen, aangezien de aankondiging van Metaplex opduikt aan de crypto-horizon.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!