FTX stelt plan om faillissement te beëindigen voor

FTX heeft een gewijzigd herstructureringsplan ingediend waarbij de activa worden gewaardeerd tegen de koers op het moment van het faillissementsverzoek – 11 november 2022. Op dat moment werd Bitcoin (BTC) verhandeld voor ongeveer $17.000; de huidige prijs ligt boven de $41.100. Bovendien werd het FTT-token begin november 2022 gewaardeerd op ongeveer $26. Nu wordt deze verhandeld voor $3,70.

FTX bespreekt momenteel de beste manier om het faillissementsdossier van het frauduleuze crypto-bedrijf af te sluiten. Het uitbetalingsplan voorziet in de verdeling van miljarden dollars in contanten zodra het grootste deel van de cryptocurrencies van het bedrijf is geliquideerd. Het plan stelt dat bepaalde klassen van crediteuren kunnen stemmen over de wijzigingen. De auteurs geloven dat hun voorgestelde benadering “veel afwegingen weerspiegelt om het beste, eerlijkste en meest kosteneffectieve resultaat te creëren.”

Een van de schuldeisers merkte op dat het nieuwe herstructureringsplan in strijd is met de Gebruiksvoorwaarden van FTX, waarbij digitale activa als eigendom van de gebruikers worden beschouwd.

Niettemin liet het herstructureringsplan enkele van de belangrijkste vragen onbeantwoord, waaronder of FTX zijn niet-operationele cryptobeurs opnieuw zal lanceren, hoe het bedrijf sommige digitale tokens zal waarderen en hoeveel schuldeisers kunnen verwachten terug te krijgen.

Het plan wordt naar verwachting in 2024 ter goedkeuring aan schuldeisers voorgelegd en zal, eenmaal goedgekeurd, ter definitieve goedkeuring aan rechter John Dorsey van het Amerikaanse faillissementsgerecht worden voorgelegd. De belangrijkste crediteuren- en klantengroepen in het Chapter 11-proces stemden in met de algemene plannen.

In oktober keurden vertegenwoordigers van schuldeisers en het management van FTX een plan goed waarbij klanten tegen medio 2024 een terugbetaling van $9,2 miljard kunnen verwachten. In diezelfde maand begon het management van de beurs drie opties te overwegen voor de herstructurering van het platform.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!