Arbitrum is slachtoffer van enorme storing vanwege “significante” drukte

Arbitrum (ARB), een populaire Ethereum (ETH) layer-2-schaaloplossing, kreeg vrijdagmiddag te maken met een grote storing vanwege een “significante” toename van het netwerkverkeer.

De sequencer van het protocol, die verantwoordelijk is voor het ordenen van de transacties van gebruikers, stopte om 16:29 uur en hervatte de activiteiten pas om 17:57 uur, volgens de statuspagina van Arbitrum.

In reactie op deze grote storing, gaf de layer-2-schaaloplossing aan van plan te zijn zo snel mogelijk een post-mortem over de storing vrij te geven. Het zei het onderstaande:

“Het team doet actief onderzoek, maar we kunnen bevestigen dat een aanhoudende golf van inscripties de sequencer ertoe heeft aangezet om te stoppen met het correct doorgeven van transacties.”

Hoewel het protocol om 17:57 uur weer operationeel werd, stabiliseerden de gasprijzen van Arbitrum zich pas rond 22:00 uur.

De native token van het project, ARB, is de afgelopen 24 uur dan ook met meer dan 6% gedaald. Dit terwijl de totale marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt in dezelfde periode met ongeveer 3,2% daalde.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!