Cardano (ADA) bereikt 17-maanden hoogtepunt te midden van DeFi-boom

Cardano (ADA) heeft een opmerkelijke stijging in transacties door grote investeerders ervaren, die de grens van $1,5 miljard hebben overschreden. Deze instroom van substantiële investeringen, waarbij individuele transacties een minimale waarde van $100.000 hebben, heeft het totale transactievolume aanzienlijk doen toenemen, nu staand op een opvallende $19,47 miljard. Deze aanzienlijke toename in transacties benadrukt de groeiende belangstelling van grote investeerders in de wereld van cryptocurrency.

ADA’s indrukwekkende prijsstijging

De inheemse token van Cardano, ADA, heeft niet alleen een toename gezien in grote transacties, maar heeft ook een opmerkelijke prijsstijging doorgemaakt. Met een stijging van meer dan 76% sinds het begin van december, vertoont ADA een opvallend bullish marktoptreden, in tegenstelling tot de voorzichtige houding elders op de markt, in afwachting van cruciale economische omstandigheden.

Bovendien slaagden de bullen van ADA erin om de prijs te laten stijgen van een intraday dieptepunt van $0,568764 naar een hoogtepunt van $0,677214 in de afgelopen 24 uur, alvorens geconfronteerd te worden met een kleine omkering. Volgens CoinStats werd ADA gewaardeerd op $0,64542 op het moment van schrijven, wat neerkomt op een stijging van 12,42% ten opzichte van het intraday dieptepunt.

CARDANO (ADA) PRICE

ADA/USD 24-uursprijsgrafiek (bron: CoinStats) Tijdens de bull run zijn de marktkapitalisatie en het handelsvolume van ADA in 24 uur met respectievelijk 12,64% en 91,44% gestegen tot $22.792.718.310 en $2.057.780.582. Deze toename in marktkapitalisatie en handelsvolume weerspiegelt een groeiende interesse en vertrouwen van investeerders in ADA.

Cardano’s DeFi-revolutie neemt een vlucht

Opwindende ontwikkelingen binnen het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem van Cardano hebben aanzienlijk bijgedragen aan de stijgende waarde van ADA. Het totale bedrag aan activa vergrendeld (TVL) in projecten gebaseerd op Cardano heeft de indrukwekkende mijlpaal van $440 miljoen overschreden, waarmee eerdere records zijn verbroken. Deze exponentiële groei wordt aangewakkerd door een toenemende activiteit binnen protocollen zoals Indigo en Minswap, waarbij hun TVL’s elk met meer dan 50% zijn gestegen tot bijna $100 miljoen.

Bovendien heeft de inheemse stablecoin van Cardano, Djed, een opmerkelijk toename in aanbod gezien, dit wijst op een verhoogde interesse van investeerders om te profiteren van opkomende kansen binnen het Cardano-ecosysteem.

Deze golf van whaletransacties en de positieve koers van ADA signaleren een nieuw tijdperk van groei en vertrouwen in Cardano. Terwijl investeerders en marktliefhebbers deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden, wordt de rol van Cardano in de cryptowereld steeds prominenter. Met zijn sterke prestaties en groeiende DeFi-ecosysteem lijkt Cardano klaar om zijn momentum te behouden en verdere aandacht en investeringen in de cryptowereld aan te trekken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!