Blijf in de volgende bullmarkt weg van NFT’s, aldus expert

Hoewel belegger reikhalzend uitkijken naar de volgende bullmark, is het verstandig om je goed in te lezen om bepaalde fouten te voorkomen. Zo heeft Anders Helseth, hoofd onderzoek bij K33 Research, onlangs gewaarschuwd voor investeringen in non-fungible tokens (NFT’s) in de naderende bull-cyclus, daarbij verwijzend naar historische patronen en marktdynamiek.

Pas op met investeringen in NFT’s, aldus Helseth

Ondanks de gebruikelijke trend van de aanvankelijke stijging van Bitcoin (BTC), gevolgd door altcoins, voorspelt Helseth een ander traject voor NFT’s in de volgende bull-cyclus. Hij verwacht dat het aanvankelijke bullish momentum in de markt zou kunnen leiden tot een toename van de wash trading in NFT’s, waardoor een korte stijging zou ontstaan. Hij voorspelt echter dat dit momentum snel zal verdwijnen.

Inzicht in de dynamiek van de NFT-markt

Helseth baseert zijn voorspelling op de verminderde hype rond NFT’s en hun prestatiegeschiedenis. Hij beweert dat het gebruik van een blockchain geen waardestijging voor NFT’s garandeert en waarschuwt tegen het verwachten van aanzienlijke rendementen uit NFT-handel.

In eerdere bullmarkten ontstond een patroon waarbij Bitcoin voorop liep, gevolgd door altcoins zoals Ethereum (ETH), meme coins, Ethereum-killers en DeFi-tokens. Opvallend is dat de NFT-waanzin meestal losbarst vlak voordat de markt weer bearish wordt. Helseth gelooft echter dat de aantrekkingskracht van NFT’s is vervaagd en dat het publiek, na te hebben geleerd van ervaringen uit het verleden, waarschijnlijk voorzichtiger zal zijn.

Conclusie: voorzichtigheid geboden

De belangrijkste conclusie uit de analyse van Helseth is de noodzaak van verstandige beleggingsstrategieën in de cryptomarkt. Hoewel Bitcoin en altcoins consistente patronen in bullmarkten hebben laten zien, is het mogelijk dat het NFT-segment de prestaties uit het verleden niet repliceert. Beleggers wordt geadviseerd de NFT-markt met voorzichtigheid te benaderen, rekening houdend met het potentieel voor kortstondige stijgingen en de noodzaak van een onberispelijke timing in de handel.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!