FIFA introduceert NFT’s die een kans bieden op WK-finaletickets 2026

FIFA, het internationale bestuursorgaan voor de populairste sport ter wereld, zal later deze week een beperkt aantal non-fungible tokens (NFT’s) uitbrengen die bezitters de mogelijkheid zullen geven op WK-finaletickets 2026. Het gaf het volgende aan in haar aankondiging:

“Voor de eerste release zullen 100 digitale verzamelobjecten beschikbaar worden gesteld… en deze zullen de zeldzaamste verzamelobjecten bevatten die de kans bieden om tickets voor de FIFA Wereldbeker 2026 te bemachtigen. Er zullen in totaal 900 andere digitale verzamelobjecten worden uitgegeven op het Polygon-netwerk en beschikbaar worden gesteld op het OpenSea-platform.”

De NFT’s van FIFA werden oorspronkelijk op Algorand gemint, maar de organisatie is nu van plan om met de tweede fase van deze aankomende collectie naar Polygon (MATIC) te verhuizen, een blockchain die populair is onder web3-gamingprojecten. Toekomstige lanceringen van digitale verzamelobjecten van FIFA zullen ook gebruik maken van Polygon, aldus de verklaring.

Toen de FIFA vorig jaar voor het eerst ‘FIFA+ Collect’ aankondigde, werd aangekondigd dat het “voetbalfans over de hele wereld de kans zou bieden om op een betaalbare manier unieke digitale verzamelobjecten te bezitten.”

Het gebruik van professionele sporten als een manier om in contact te komen met consumenten wordt gebruikt door verschillende bedrijven die actief zijn in de blockchain- en crypto-ruimte. Cryptocurrency-beurs OKX heeft een sponsorovereenkomst gesloten met Manchester City, terwijl het Franse fantasy-sportgamingbedrijf Sorare een partnerschap heeft met de Engelse Premier League.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!