Binance verliest marktaandeel in het licht van juridische perikelen

De Chinese journalist op het gebied van blockchain en cryptocurrencies, Colin Wu, op X bekend als Wu Blockchain, maakte onlangs de cijfers van november bekend voor gecentraliseerde cryptocurrency-beurzen. Hoewel Binance zijn leidende positie wist te behouden op het gebied van handelsvolume, werd waargenomen dat het aan terrein aan het verliezen is, terwijl KuCoin, OKX en MEXC terrein wonnen.

Binance verliest marktaandeel

Hoewel de gigantische cryptobeurs Binance nog steeds de grootste cryptobeurs is in termen van spothandelvolume, bleef het transactievolume achter bij veel cryptobeurzen met een stijging van 53,9%. Het volume van de Amerikaanse cryptobeurs Coinbase steeg daarentegen in een relatief lager tempo dan verwacht, met 61,7%

In november stond Binance echter nog steeds bovenaan de lijst met het geproduceerde volume, gevolgd door UpBit, OKX, ByBit en Coinbase. De top tien van de lijst werd voor de rest aangevuld met Huobi, BitMart, Gate, Bitget en KuCoin en Crypto.com.

Het webverkeer van cryptobeurzen steeg met bijna 10%

Bovendien was er gedurende de maand een aanzienlijke toename van het volume aan cryptofutures en webverkeer; terwijl het volume aan cryptofutures met 4,44% toenam, noteerde het webverkeer een stijging van 8,5%.

De toename van het webverkeer, samen met de volumes, is behoorlijk belangrijk omdat het aangeeft dat nieuwe deelnemers zich hebben aangesloten bij bestaande deelnemers. De aanleiding voor de toename van het volume en het webverkeer was de stijging van de grootste cryptocurrency van dit moment, Bitcoin (BTC), en de opwaartse beweging van altcoins onder leiding van BTC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!