Analist voorspelt Bitcoin prijscorrectie naar $36.000

In een recente analyse van de veel gevolgde cryptohandelaar Josh Olszewicz, op X bekend als @CarpeNoctom, werd gesuggereerd dat de Bitcoin koers op weg kan zijn naar een daling richting $36.000. Hij baseert zijn voorspelling op de dagelijkse Kijun-lijn.

De Kijun-lijn begrijpen

De Kijun-lijn, een belangrijk onderdeel van het Ichimoku Cloud-handelssysteem, vertegenwoordigt een van de belangrijkste indicatoren die door handelaren worden gebruikt om potentiële koersbewegingen te meten.

Het wordt vaak gezien als de basislijn of standaardlijn, berekend over de afgelopen 26 perioden en geeft een mediaanprijs over die periode weer. Als gevolg hiervan kan een dip onder de Kijun-lijn worden geïnterpreteerd als een bearish signaal, wat erop wijst dat de prijzen kunnen blijven dalen als het patroon waar blijft.

In de bovenstaande grafiek geeft de groene wolk een bullish fase aan met potentiële ondersteuningsniveaus als de prijs van Bitcoin zou dalen. Het feit dat de prijsactie zich boven de wolk bevindt, suggereert dat de algemene trend opwaarts is. Als de prijs de wolk zou binnendringen, zou dit kunnen duiden op onzekerheid of een mogelijke verandering in de trend, en als het onder de wolken zou doorbreken, zou het als een bearish signaal kunnen worden beschouwd.

De cryptomarkt in onzekerheid

De cryptomarkt blijft momenteel twijfelachtig. Volgens CoinGecko heeft de gehele markt de afgelopen 24 uur gevierd dat Bitcoin zijn positie heeft geconsolideerd, waarbij kleine schommelingen duiden op een periode van stabiliteit na recente winsten. Daarnaast heeft Ethereum tevens deze stabiliteit weerspiegeld en een vergelijkbare procentuele verandering gehandhaafd.

Als we kijken naar de grotere altcoin, zoals Binance Coin (BNB) en XRP, is te zien dat deze ook stijgingen hebben doorgemaakt, wat wijst op een voorzichtige voortzetting van hun opwaartse trends.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!