El Salvador biedt Freedom Visa aan bij investering van $1 miljoen

El Salvador, dat in 2021 de krantenkoppen haalde door Bitcoin de status van wettig betaalmiddel te geven, heeft een programma gelanceerd genaamd “Aannemen van de El Salvador Freedom Visa,” met een budget van $1 miljoen. Beperkt tot 1.000 deelnemers per jaar heeft het Freedom Visa-programma tot doel individuen aan te trekken die verblijfs- en staatsburgerschap willen verkrijgen via investeringen, vergelijkbaar met Golden Visa-programma’s in andere landen.

Onder het programma kunnen investeerders zich aanmelden door $1 miljoen te investeren in Bitcoin (BTC) of USDT. Succesvolle aanvragers komen ook in aanmerking voor een Salvadoraans paspoort en het verkrijgen van staatsburgerschap. Adriana Mira, de vice-minister van Buitenlandse Zaken van El Salvador, zei in een verklaring:

“Het Adopteren van het El Salvador Freedom Visa Programma biedt een buitengewone kans voor individuen om actief deel te nemen aan het vormgeven van een welvarende toekomst voor ons land.”

Het ministerie van Buitenlandse Zaken van El Salvador zei dat het programma $1 miljard per jaar kan genereren voor het land, als alle beschikbare plaatsen jaarlijks worden ingevuld. Het programma is in samenwerking met de stablecoin-uitgever Tether, die als technologiepartner zal dienen.

Opmerkelijk genoeg is het initiatief 10 keer duurder dan soortgelijke staatsburgerschapsprogramma’s voor investeringen in naburige Caribische eilanden zoals Antigua en Barbuda, Dominica en St. Lucia, volgens het migratieadviesbureau Henley & Partners.

Tether ondersteunt het initiatief als technologiepartner van El Salvador. “Dit initiatief benadrukt onze toewijding om steden en gemeenschappen te ondersteunen in hun streven naar financiële vrijheid en innovatie,” zei Paolo Ardoino, CEO van Tether. “Deze samenwerking versterkt onze toewijding aan vooruitgang in technologie, het versterken van naties en het mogelijk maken van individuen om te investeren in een toekomst waar innovatie en vooruitgang hand in hand gaan.”

Voormalig CTO Ardoino werd deze maand CEO van Tether, ter vervanging van Jean-Louis van der Velde, die overging naar een adviserende rol.

Maandag verklaarde de president van El Salvador, Nayib Bukele, dat het Bitcoin-portfolio van de natie nu ongeveer $3,6 miljoen in de plus staat na langdurig in het rood te hebben gestaan, als reactie op alle criticasters die zijn beslissing om Bitcoin te kopen in twijfel trokken. Anderen betwistten echter de bewering van Bukele en zeiden dat de informatie die hij verstrekte over de Bitcoin-schatkist van El Salvador verifieerbaar onjuist was.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!