Justin Bennett gelooft in een historisch sterke correctie voor Bitcoin

De veel gevolgde crypto-analist Justin Bennett heeft een waarschuwing afgegeven over Bitcoin (BTC) te midden van de enorme rally van het vlaggenschip crypto-activum in 2023. Opmerkend dat Bitcoin twee keer capituleerde rond elk van zijn laatste twee halveringscycli – in 2015 en 2016 en vervolgens in 2019 en 2020 – zei Bennett dat een correctie van ongeveer 43% vanaf het huidige niveau niet mag worden uitgesloten.

Op basis van de grafiek van Bennett suggereert hij dat Bitcoin zou kunnen stijgen tot ongeveer $50.000 voordat het van koers verandert. Hij zei:

“Het is een geweldige run geweest van BTC, en het kan heel goed doorgaan zonder een aanzienlijke correctie op korte termijn. Maar de laatste twee berenmarkten eindigden met een tweede capitulatie. Zal het deze keer anders zijn? Misschien, maar sluit een liquidatiesweep van $25.000 niet uit.”

Justin Bennett / X

Bitcoin wordt verhandeld op $44.146 op het moment van schrijven, terwijl de volgende halveringscyclus gepland staat voor april 2024. Bennett gaf aan dat hij nog steeds niet overtuigd is dat de crypto-markten zich in een bull-fase bevinden. Volgens de crypto-analist zijn er verschillende redenen voor zijn gebrek aan overtuiging.

“Het feit is dat het macro-landschap deze keer ZEER verschillend is dan aan het begin van elke andere crypto bullmarkt. Niet te vergeten dat de bekende aandelen die deze recente stijging hebben aangedreven, worden verhandeld tegen steile langetermijn-premies ten opzichte van kortingen zoals bij andere cyclusstarts.”

In het geval van Ethereum (ETH) zei Bennett dat hij geen reden ziet om zijn bearish scenario voor het op één na grootste crypto-activum op basis van marktkapitalisatie op te geven. In zijn bearish scenario voorspelt Bennett dat ETH met ongeveer 67% zou kunnen dalen vanaf het huidige niveau.

Justin Bennett / X

Ethereum wordt verhandeld op $2.267 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!