Coinbase lanceert USDC-betalingen via WhatsApp, Facebook, Instagram en meer

Coinbase, de grootste Amerikaanse cryptocurrency-beurs van dit moment, heeft in een nieuwe blogpost onthuld dat gebruikers van zijn crypto-portemonnee nu direct geld over de hele wereld kunnen sturen zonder dat ze zich druk hoeven te maken met de complexiteit van bankoverschrijvingen.

Volgens Coinbase kan het geld nu direct overal ter wereld worden verzonden via populaire sociale mediaplatforms zoals WhatsApp, Telegram, Facebook, iMessage, TikTok, Instagram of zelfs gewoon een e-mail. Het gaf het volgende hierover aan:

“Stel dat u geld wilt sturen naar familie of vrienden in een ander land. In plaats van u bezig te houden met de complexiteit van routeringsnummers, bankrekeningnummers, dure overboekingen, bankkosten en tot vijf werkdagen wachten voordat het geld beschikbaar komt , gebruik gewoon een link van Coinbase Wallet om berichten via uw favoriete berichten- en sociale apps te versturen, zonder kosten en met directe betaling…

We hebben het gemakkelijk gemaakt om overal geld te sturen waar je een link kunt delen, of dat nu is via berichtenapps zoals WhatsApp, iMessage en Telegram, sociale mediaplatforms zoals Facebook, Snapchat, TikTok en Instagram, of zelfs via e-mail.”

Bovendien gaf de beurs aan dat zijn portemonnee beschikbaar is in 130 landen – waardoor overmakingen eenvoudiger worden – en dat er geen kosten verbonden zijn aan het verzenden van de USDC. Het ging verder met:

“We zullen de mondiale toegang blijven uitbreiden door opties te bieden om digitale activa in zoveel mogelijk landen te kopen. Dit is vooral belangrijk voor mensen in economieën met een hoge inflatie met beperkte toegang tot het mondiale financiële systeem en stabielere valuta’s zoals de Amerikaanse dollar.

Coinbase Wallet ondersteunt nu lokale fiat-betalingen in meer dan 130 landen… Met Coinbase Wallet kunt u ook geld ontvangen van elke crypto-exchange of zelfbewarende portemonnee, USDC kopen zonder Coinbase-kosten overal waar Coinbase Pay beschikbaar is, en USDC wereldwijd verzenden zonder kosten netwerken als Arbitrum, Avax, Base, Optimism en Polygon.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!