Solana-oprichter noemt DeFi de krachtigste Dapp voor crypto

Solana (SOL) medeoprichter Anatoly Yakovenko heeft een van de meest impactvolle innovaties onthuld die voortkomt uit de crypto-branche. In een nieuw interview met macro-goeroe Raoul Pal zegt Yakovenko dat gedecentraliseerde financiën (DeFi) mogelijk het beste is wat er uit crypto is voortgekomen. Yakovenko gaf het onderstaande aan:

“DeFi is de belangrijkste toepassing voor crypto. Het is de grootste innovatie die crypto naar de wereld heeft gebracht. Het is de moeilijkste voor adoptie omdat dit een deel van de financiën is dat software verslindt en waar mensen echt, echt geen controle over willen opgeven.

Ze houden ervan de tussenpersoon te zijn en een gratis percentage te verdienen over het geld van iemand anders. Als software het voor 10 keer minder kan doen, geven ze dat niet graag op.

Maar ik denk dat het onvermijdelijk is. Er is gewoon geen manier waarop binnen, weet je, 20 jaar, wat dan ook, 50 jaar, al deze dingen niet op software draaien met gedecentraliseerde toepassingen (DApps).”

Over de impact die DeFi waarschijnlijk zal hebben op traditionele financiële reuzen zoals Goldman Sachs en BlackRock, zei Yakovenko het volgende:

“Als dit een echte verstoring is, betekent dit dat het hun winsten moet verkleinen. Dat is wat verstoring met zich meebrengt.”

Volgens Yakovenko groeien sommige op DeFi gerichte projecten van Solana nu na aanvankelijke moeilijkheden.

“We dachten dat Solana perfect was voor DeFi toen we het ontwierpen, echt gebouwd met het idee dat goedkoper en sneller voor financiën altijd beter is. En het is een strijd geweest om adoptie te krijgen, vooral na de ineenstorting van de FTX-exchange.

Maar er waren echt sterke teams zoals Margin, Solend, Jito Labs, Pyth, Jupiter Aggregator… al deze mensen die gewoon bleven bouwen door de bear-markt, door alle black swan-gebeurtenissen, en nu zijn ze denk ik op dat volgende stadium van volwassenheid waar ze echt in een groeimodus zitten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!