Bitcoin holdings van El Salvador na twee jaar eindelijk in het groen

De huidige vooruitzichten voor de Bitcoin-prijs hebben de tafels omgedraaid voor verschillende critici van Bitcoin die eerder investeerders belachelijk maakten. Een van deze investeerders, president Nayib Bukele van El Salvador, heeft zich tot X gewend om het hen in te wrijven.

Bitcoin (BTC) begon dit jaar op een hoogtepunt met een geleidelijke prijsrally die het vertrouwen van investeerders in de belangrijkste cryptocurrency versterkte. De crypto-sector zag de prijs van BTC stijgen van ongeveer $15.000 in november 2022 tot $17.248,75 in januari 2023 na een toename van meer dan 1,97% op dat moment. De Bitcoin-prijsrally zette onopvallend door tot deze voorbij $20.000 ging.

In korte tijd vonden er enkele gebeurtenissen plaats die de prijswinst van de leidende munt bedreigden. De grootste houder onder niet-traditionele cryptobedrijven, MicroStrategy, publiceerde zijn winstrapport voor het vierde kwartaal van 2022, dat een kwartaalverlies liet zien en dit veroorzaakte een prijsdaling voor Bitcoin. Precies gezegd, daalde de prijs van Bitcoin naar een dieptepunt van $23.439 na een hoogtepunt van $24.091. De volgende maanden zagen verdere prijsdalingen voor Bitcoin.

Als gevolg daarvan trok de vooruitzicht van de BTC-markt onnodige aandacht naar de munt. Veel kerncritici van Bitcoin bespotten de verliezen van investeerders en publiceerden artikelen om hun mening te benadrukken. Justin Bons, een doorgewinterde cryptocurrency-expert die bekend staat om zijn gedurfde meningen, bestempelde Bitcoin als een technologisch falen.

Bitcoin handelt momenteel op $41.474,76 met een stijging van 4,53% in de afgelopen 24 uur. Bukele bevestigde dat met de huidige marktprijs van de munt, de BTC-investering van El Salvador tot 100% van zijn eerdere verlies is hersteld en zelfs meer dan $3 miljoen aan winst heeft behaald met een All-Time gain van 2,84%. Afgeleid uit de post van Bukele bevindt de BTC-portfolio van het land zich op meer dan $130.888.791,48.

Nayib Bukele herhaalde het feit dat het land geen plannen heeft om zijn BTC-bezittingen te verkopen, aangezien dat nooit deel uitmaakte van het oorspronkelijke doel. Bukele erkende dat cryptoprijzen volatiel zijn en zullen blijven fluctueren, maar tegelijkertijd heeft El Salvador plannen om zijn Bitcoin-strategie voort te zetten, net als het bedrijf voor business intelligence en software, MicroStrategy. Hij zei hierover:

“Het is belangrijk dat de criticasters en de auteurs van die negatieve stukken hun uitspraken terugnemen. Het verantwoorde zou zijn dat ze rectificaties uitgeven, excuses aanbieden of op zijn minst erkennen dat El Salvador nu winst maakt, net zoals ze herhaaldelijk meldden dat we verliezen leden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!