MicroStrategy koopt $5,3 miljoen aan extra BTC

MicroStrategy, een vooraanstaand bedrijf op het gebied van business intelligence en software, heeft zijn voortdurende toewijding aan Bitcoin onderstreept door vandaag aan te kondigen dat oprichter en voorzitter Michael Saylor 155 extra BTC heeft aangekocht voor een totale kostprijs van $5,3 miljoen. Deze aankoop komt op een moment waarop de prijs van Bitcoin een stijgende lijn vertoont en onlangs een jaarlijks hoogtepunt van $35.000 heeft bereikt.

Het bedrijf stapte aanvankelijk in de Bitcoin-markt in augustus 2020 en zette daarbij een aanzienlijke investering van $250 miljoen in BTC neer. Sindsdien hebben ze consequent hun Bitcoin-portfolio uitgebreid, waardoor ze een schatkistreservestrategie hebben opgebouwd. Op dit moment, bij het schrijven van deze tekst, bezitten ze meer dan 158.400 bitcoin, wat een waarde vertegenwoordigt van meer dan $5,4 miljard.

Opmerkelijk is dat het bedrijf sinds het einde van het tweede kwartaal van dit jaar nog eens 6.067 bitcoin heeft verworven, ditmaal tegen een investering van $167 miljoen. Deze voortdurende toewijding aan het vergroten van hun Bitcoin-positie getuigt van hun vertrouwen in de langetermijnwaarde van deze digitale activa. Het bedrijf lijkt te profiteren van de volatiliteit en groeipotentieel van de cryptocurrency-markt, wat een interessante strategische zet is binnen het huidige financiële landschap.

“Ons totale bezit van bitcoin is verder gestegen naar 158.400 bitcoins, met de toevoeging van 6.067 bitcoins sinds het einde van het tweede kwartaal,” zei Andrew Kang, Chief Financial Officer van MicroStrategy. “Onze toewijding om bitcoin te verwerven en vast te houden blijft sterk, vooral gezien de veelbelovende vooruitzichten voor mogelijke toegenomen institutionele adoptie.”

Terwijl de vierde Bitcoin-halvering snel nadert en de goedkeuring van het eerste spot Bitcoin ETF door de SEC lijkt op handen te zijn, blijft MicroStrategy zijn agressieve investeringsstrategie in Bitcoin voortzetten zonder tekenen van vertraging.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!