Financieel adviseurs wachten op goedkeuring spot Bitcoin ETF’s

Ric Edelman, de oprichter van Edelman Financial Services, heeft uitgelegd dat financieel adviseurs wachten op goedkeuring vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voor spot Bitcoin (BTC) exchange-traded funds (ETF’s), zodat ze deze beleggingsproducten aan hun cliënten kunnen aanbieden. “Elke compliance-afdeling zal instemmen met dat product omdat het gewoon een ETF is, net als andere thematische ETF’s,” benadrukte hij.

Ric Edelman, oprichter van Edelman Financial Services en auteur van verschillende boeken over persoonlijke financiën, deelde zijn perspectief op spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) tijdens de Unchained-podcast van Coindesk deze week. Hij zei:

“77% van de adviseurs in de laatste enquête die we hierover hebben gedaan, geeft aan dat ze wachten op de beschikbaarheid van de spot Bitcoin ETF, zodat ze dit aan hun cliënten kunnen aanbieden, omdat elke compliance-afdeling akkoord zal gaan met dat product omdat het gewoon een ETF is, net als andere thematische ETF’s.”

“We gebruiken ETF’s voor investeringen in computertechnologie, olie en gas, goud en edele metalen, opkomende markten. Dit zal gewoon blockchain en digitale activa zijn,” verduidelijkte hij.

Edelman voegde eraan toe:

“47% van de adviseurs bezit persoonlijk Bitcoin, wat betekent dat ze het begrijpen. Ze begrijpen dat dit een innovatieve technologie is, dat het potentieel heeft voor het leveren van bovengemiddelde rendementen en dat ze er persoonlijk in investeren.”

De oprichter van Edelman Financial Services overwoog het gesprek tussen financieel adviseurs en hun cliënten. “Hoe gaan ze het uitleggen aan hun cliënten wanneer de cliënt uiteindelijk vraagt: moet ik Bitcoin kopen? Wat denk jij? Trouwens, bezit jij het?” Hij verwachtte dat de adviseur zou zeggen: “Oh ja, ik heb het al jaren. Ik heb het je gewoon nooit verteld om het te kopen.”

Veel mensen verwachten dat de U.S. Securities and Exchange Commission meerdere spot Bitcoin ETF’s tegelijk zal goedkeuren, inclusief analisten van JPMorgan. Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas zei deze week: “We houden nog steeds vast aan een kans van 90% op goedkeuring voor 10 januari,” waarbij hij opmerkte dat dit “dezelfde kansen zijn die we al maanden hebben.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!