MicroStrategy koopt 16.000 BTC, ter waarde van $593,3 miljoen

MicroStrategy blijft investeren in Bitcoin en kondigt de verwerving aan van nog eens 16.130 Bitcoin, ter waarde van bijna $593,3 miljoen. Deze zet verlengt de controversiële crypto-accumulatiestrategie van oud-CEO Michael Saylor, waarvan de ongerealiseerde winsten nu meer dan $1 miljard bedragen.

Sinds 2020 heeft MicroStrategy 174.500 BTC gekocht voor $3,85 miljard. Deze enorme positie komt overeen met $6 miljard bij de huidige waarderingen. Saylor heeft MicroStrategy in feite getransformeerd tot een gehefboomd Bitcoin exchange-traded fund door middel van aanhoudende schulduitgiftes, waarbij kasstromen worden omgezet in crypto-activa. Deze afhankelijkheid nam deze zomer toe door 105.000 Bitcoin als onderpand te gebruiken, waardoor MicroStrategy $1,6 miljard extra converteerbare schuld kon aangaan.

De gedurfde gok pakte verkeerd uit toen Bitcoin in 2022 kelderde, waardoor MicroStrategy kapitaal moest injecteren om aan margin calls te voldoen, omdat de crypto-voorraad met 70% in het rood dook. Maar nu de prijzen weer zijn gestegen naar zesmaandelijkse hoogtepunten van bijna $17.000, staat Saylor nu ongeveer $1 miljard voor.

Met karakteristiek vertrouwen in verdere stijgingen heeft MicroStrategy een andere voorraad gekocht, gelijk aan ongeveer 1% van de circulerende Bitcoin-voorraad, met overtollig bedrijfskasgeld. Saylor bevestigde zijn ideologische opvatting dat digitaal goud superieure lange termijn vermogensbehoud en opwaarts potentieel biedt in vergelijking met fiat-alternatieven.

Saylor blijft Bitcoin’s monetaire evolutie bepleiten en de rol ervan bij het beschermen van de belangen van aandeelhouders tegen wat hij ziet als onvermijdelijke valutadevaluatie. Of het nu een visie is of een illusie, feit blijft dat de onmiddellijke fortuin van MicroStrategy in hoge mate afhankelijk is van aanzienlijk hogere Bitcoin-prijzen. De torenhoge blootstelling aan crypto heeft letterlijk het bedrijf “op het spel gezet” in een opkomende activaklasse die wordt geconfronteerd met existentiële bedreigingen van regelgeving en concurrentie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!