Microstrategy’s aandeel stijgt met 206% door Bitcoin-strategie

Microstrategy’s aandelen (Nasdaq: MSTR) zijn met 206% gestegen nadat het bedrijf Bitcoin als zijn primaire schattingreserve-activa heeft aangenomen. Het business intelligence-bedrijf heeft momenteel 152.800 bitcoins in bezit, verworven voor een totale kostprijs van $4,53 miljard, en het heeft plannen om nog meer te kopen.

Microstrategy’s aandelen presteren beter dan Bitcoin, S&P 500, Nasdaq, goud en zilver

De aandelen van het business intelligence-bedrijf Microstrategy (Nasdaq: MSTR) zijn met 206% gestegen sinds het bedrijf zijn bitcoin-strategie heeft aangenomen, verklaarde uitvoerend voorzitter Michael Saylor op vrijdag op Twitter. Hij tweette:

“Drie jaar geleden kondigde Microstrategy vandaag aan dat het Bitcoin had aangenomen als zijn primaire schattingreserve-activum en 21.454 BTC had gekocht voor $250 miljoen, of ~$11.653 per bitcoin.”

Microstrategy nam zijn bitcoin-strategie aan op 10 augustus 2020. In vergelijking hiermee is Bitcoin (BTC) in dezelfde periode met 145% gestegen, terwijl de S&P 500 met 33% is gestegen en de Nasdaq met 25%, volgens een grafiek die Saylor deelde op Twitter. Ondertussen is goud met 5% gedaald en is zilver met 19% gedaald.

Aandelen van Microstrategy stijgen met 206% na aannemen van Bitcoin-strategie Prestaties van Microstrategy’s aandelen. Bron: Michael Saylor Blackrock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, is een belangrijke aandeelhouder van Microstrategy. In februari meldde Blackrock dat het 760.000 aandelen van Microstrategy Incorporated bezit, wat neerkomt op 8,1% van het bedrijf. De vermogensbeheerder probeert ook een bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren.

Eerder deze maand meldde Microstrategy dat het nu 152.800 bitcoins in bezit heeft, verworven voor een totale kostprijs van $4,53 miljard, of $29.672 per BTC. Het bedrijf is ook van plan om meer BTC te kopen met aandelenuitgifte tot $750 miljoen.

Saylor legde in augustus 2020 uit dat de bitcoin-strategie van zijn bedrijf “streeft naar het maximaliseren van langetermijnwaarde” voor aandeelhouders. Hij beschreef de grootste cryptocurrency ter wereld als “een betrouwbare bewaarplaats van waarde en een aantrekkelijke beleggingsactiva met meer langetermijnpotentieel voor waardestijging dan het aanhouden van contanten.”

De uitvoerende voegde eraan toe:

“Sinds de oprichting meer dan tien jaar geleden is bitcoin naar voren gekomen als een significante aanvulling op het mondiale financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!