Cornell-onderzoek: Bitcoin kan bijdragen aan een goed klimaat

Een recente studie, geleid door onderzoekers van de Cornell University, heeft uiteengezet hoe Bitcoin (BTC) kan helpen bij het financieren van installaties voor hernieuwbare energie door gebruik te maken van overtollige energie, zelfs wanneer deze faciliteiten nog niet zijn geïntegreerd in het Amerikaanse elektriciteitsnet. Texas wordt genoemd als een van de staten met het grootste potentieel.

Hoe kan Bitcoin duurzame energieprojecten helpen?

De studie, getiteld “From Mining to Mitigation: How Bitcoin Can Support Renewable Energy Development and Climate Action,” voltooid door onderzoekers van Cornell University, legt uit dat Bitcoin een positief element kan zijn voor de implementatie van hernieuwbare energieprojecten in de VS.

Volgens de studie kunnen ontwikkelaars tijdens de pre-commerciële ontwikkelingsfase, wanneer mining-faciliteiten nog in ontwikkeling zijn maar wel in staat zijn om energie op te wekken, profiteren van Bitcoin-mining. Van alle door onderzoekers onderzochte staten biedt Texas enkele van de grootste mogelijkheden om van deze kansen te profiteren, met 32 projecten die $47 miljoen kunnen genereren uit miningactiviteiten. De Aktina Solar- en Roseland Solar-projecten werden gevonden als degenen met het grootste potentieel voor voordelen van de implementatie van Bitcoin-miningactiviteiten.

De winstgevendheid van deze activiteiten zal afhangen van verschillende factoren, waaronder de capaciteit van de locatie om gedurende lange perioden stabiele energie te genereren, afhankelijk van de locatie van de faciliteit, volgens Fengqi You, een van de onderzoekers van de studie.

Dit, en het opstellen van beleid gericht op het belonen van miners die schone energiebronnen boven vuilere alternatieven verkiezen, kunnen miners ertoe aanzetten om milieuvriendelijkere faciliteiten te exploiteren.

Apoorv Lal, een van de doctoraatsstudenten die hebben bijgedragen aan het onderzoek, verklaarde:

“We raden ook beleid aan dat cryptocurrency-mining-operaties aanmoedigt om een deel van hun winst terug te geven aan de ontwikkeling van infrastructuur. Dit zou helpen bij het creëren van een zelfvoorzienende cyclus voor de uitbreiding van hernieuwbare energie.”

Hoewel sommige instellingen zijn begonnen met het opnemen van Bitcoin-mining in toekomstige beleidslijnen voor duurzame energie, hebben anderen alarm geslagen over de operaties, waarbij wordt beweerd dat slechts één Bitcoin-transactie een “zwembad water” gebruikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!