Chainlink whales zorgen voor grootste transactie-spike van het jaar

Het gedecentraliseerde orakelplatform Chainlink (LINK) heeft onlangs de grootste stijging van whale-transacties gezien tot nu toe dit jaar, met meer dan 2.600 transacties ter waarde van $100.000 elk die plaatsvonden over een korte periode, voorafgaand aan de lancering van Chainlink Staking v0.2.

Zoals opgemerkt door de populaire cryptocurrency-analist Ali Martinez, was er onlangs een aanzienlijke stijging in grote whale-transacties voor het gedecentraliseerde orakelplatform, waarbij gegevens laten zien dat deze pieken de afgelopen zes maanden voorafgaan aan een stijging in de prijs van LINK.

Ali Martinez / X

De prijs van het inheemse token van Chainlink is de afgelopen maand met meer dan 30% gestegen en tot nu toe dit jaar met meer dan 160%, te midden van een bredere herstel van de cryptocurrency-markt waarin de prijs van de vlaggenschip-cryptocurrency Bitcoin tot nu toe dit jaar met bijna 130% is gestegen.

Chainlink zag ook een aanzienlijke stijging van 430% in zijn dagelijkse transacties vanaf het maandelijkse dieptepunt, samen met aanzienlijke accumulatie van grote tokenhouders. On-chain analytics firma Santiment meldde onlangs dat Chainlink “stilletjes een enorme hoeveelheid oudere munten heeft zien verhuizen vandaag.” Deze bewegingen, volgens Santiment, worden vaak gevolgd door significante prijsbewegingen.

Santiment / X

Het blockchain-analysebedrijf ontdekte een verband tussen de stijgingen in LINK-prijzen en de stijgingen in de beweging van inactieve tokens, zogenaamde ‘Age Consumed’-niveaus. Nadat de ‘Age Consumed’-niveaus op 15 september 8,34 miljard bereikten, met veel slapende LINK-tokens die werden overgedragen, steeg de prijs met bijna 31% in de twee daaropvolgende weken.

De massale whale-transacties van Chainlink en de positieve prijsbewegingen komen voorafgaand aan de introductie van Chainlink Staking v0.2. Met deze update wordt de capaciteit van de staking-pool aanzienlijk vergroot tot 45 miljoen LINK, wat 8% vertegenwoordigt van de totale tokens die momenteel in omloop zijn.

Deze uitbreiding heeft tot doel Chainlink Staking toegankelijker te maken voor een breder scala aan LINK-tokenhouders en past binnen het initiatief Chainlink’s Economics 2.0, dat gericht is op het verbeteren van de beveiliging van het netwerk.

De stakingsfunctie, voor het eerst uitgerold in december 2022, is ontworpen om de functionaliteit van de token te verbeteren en stelt LINK-houders in staat de prestaties van Oracle-services te ondersteunen, beloningen te verdienen en zo bij te dragen aan de algehele beveiliging van het netwerk.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!