Chainlink staking v0.2 gaat 28 november live

Chainlink (LINK) heeft zijn adoptie-update gedeeld, waarin de gemeenschap wordt geïnformeerd over nieuwe integraties. Hieronder vallen samenwerkingen met platforms zoals ChainGPT, Beefy Finance en Lyve Finance. Deze ontwikkelingen bouwen voort op eerdere samenwerkingen over 6 platforms, namelijk Ethereum, Arbitrum, Base, Polygon, Optimism en Linea.

Deze adoptie is cruciaal omdat Chainlink van plan is Staking v0.2 te lanceren, te beginnen met de Priority Migration op 28 november 2023. De eerste fase van Staking v0.2 zal na 9 dagen worden afgerond, gevolgd door Early Access vanaf 7 december 2023 om 12.00 uur ET. Ten slotte zal Chainlink de functionaliteit openen voor algemene toegang vanaf 11 december 2023 om 12.00 uur ET.

Het idee is om de stakers van LINK in v0.1 aan te sporen hun tokens over te zetten naar v0.2. De Priority Migration zal 9 dagen duren, waardoor ze voldoende tijd hebben om de beslissing te nemen voor de overstap. Alleen in aanmerking komende LINK-stakers kunnen de overdracht uitvoeren. LINK-stakers kunnen hun geschiktheid controleren via de Early Access Eligibility App. In aanmerking komende stakers zullen beloningen verdienen.

Wat Chainlink Staking v0.2 de moeite waard maakt om te lanceren, is de uitgebreide pool ter waarde van 45.000.000 LINK-tokens. Het streeft naar een set unieke functies:

  • Verbeterde beveiligingsgaranties
  • Grotere flexibiliteit
  • Dynamisch beloningsmechanisme
  • Modulaire architectuur

De impact van beide aankondigingen op de handelswaarde van LINK moet nog worden gevoeld. De token staat 2,35% lager in de afgelopen 24 uur, en wisselt van eigenaar tegen $14,69 op het moment van schrijven. Het weerspiegelt ook een daling van 2,51% in de afgelopen 7 dagen, dat wil zeggen 1 week.

Een reden waarom de gemeenschap uitkijkt naar Staking v0.2 is de beloningen die aan stakers worden toegekend. Ze zullen toegang hebben tot Claimable Rewards en Locked Rewards. Stakers kunnen claimbare beloningen opnemen op hun gemak zonder enige vorm van boete te betalen. Locked Rewards zullen uiteindelijk veranderen in Claimable Rewards wanneer de oplooptijd van 90 dagen is verstreken.

Het idee is om leden meer vrijheid te geven om hun fondsen uit het netwerk op te nemen. De toewijzing van de community-staker is 40.875.000 van het totale aantal van 45.000.000 LINK-tokens. De toewijzing van de node-operator-staker heeft een aandeel van 4.125.000 LINK-tokens. Een lid kan minimaal 1 LINK inzetten en maximaal 15.000 LINK. Het minimumlimiet voor node-operators is 1.000 LINK met een maximum van 75.000 LINK.

Stakers bij Chainlink kunnen hun fondsen opnemen als ze ontevreden zijn over de ontwikkeling. Als alternatief kunnen ze een deel van hun inzet migreren en het overgebleven deel opnemen. Als ze niet migreren naar Chainlink Staking v0.2, blijven hun tokens en beloningen v0.1 en wordt er geen beloning opgebouwd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!