Whales vinden vertrouwen, grote breakout voor Ethereum voorspeld

Nu de Bitcoin-prijs een sterke ondersteuningsbasis rond $37.500 heeft gevonden, handelen de altcoins kalm. Sinds Ethereum het enorme verlies van $2.021 naar $1.932 enkele dagen geleden heeft hersteld, sluit het constant boven de $2.000 aan het einde van de handelsdag. De groeiende kracht onder de bulls lijkt het vertrouwen te hebben gewekt bij de whales, die hun activiteiten lijken te hebben opgevoerd.

Voor de ETH-prijs is een enorme bullish signaal afgegeven, aangezien de grote spelers optimistisch lijken te zijn over de aanstaande trend van de token. Volgens gegevens vrijgegeven door een populaire blockchain-tracker en een interessant systeem voor rapportage van on-chain transacties, Whale Alert, is bijna 100K ETH verwijderd van exchanges naar onbekende wallets.

Whale Alert / X

Met deze zet zijn marktdeelnemers ook hoopvol gestemd over de aanstaande prijsactie. Velen zien dit als een massief bullish teken, terwijl anderen geloven dat terugtrekken op dit moment te onvoorspelbaar zou kunnen zijn. Er is echter nog geen grote impact op de prijs te zien, maar op de lange termijn kan de rally onder invloed blijven van bullish sentiment.

Bovendien hebben whales ook geprobeerd de volatiliteit van ETH-prijzen in recente tijden te vergroten. Een onchain data-provider, Lookonchain, registreerde een interessante transactie uitgevoerd door een walvis. Volgens deze informatie kocht de whale bijna 2.762 ETH ter waarde van $5,04 miljoen in de eerste dagen van november tegen een gemiddelde prijs van $1.825 en verkocht meer dan 3.100 ETH tegen een gemiddelde prijs van $2.023.

Lookonchain / X

Dit duidt erop dat de whales de Ethereum-prijsactie actief in de gaten hebben gehouden, en dus kunnen er snel grote bewegingen naderen. De prijs lijkt echter klaar te staan om de cruciale weerstand op $2.100 te bereiken, omdat deze sterk boven de ondersteuning op $2.000 blijft. Daarom kan een maandafsluiting boven deze niveaus een verse opwaartse beweging inluiden om het jaar positief af te sluiten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!