SEC behaalt voordeel in Terra-rechtszaak wegens acceptatie Jump Crypto-documenten

In 2022 werd de crypto-wereld verstoord toen er een ontwikkeling opdook rond de naam van Do Kwon, medeoprichter van Terraform Labs, in een fraudezaak, wat leidde tot de recente opkomst en dramatische neergang van de USTC-stablecoin, die zijn 1:1 koppeling heeft verloren.

Verschillende ontwikkelingen vinden plaats in de rechtszaak tegen Terraform Labs (Terra) en mede-oprichter Do Kwon door de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC). De rechtbank heeft verzegelde ontdekkingsdocumenten van Jump Crypto geaccepteerd en duidelijk verklaard dat beklaagden en betrokken partijen elk vertrouwelijk materiaal aan het publiek mogen bekendmaken.

Volgens de aanvraagverklaringen van de rechtbank van 28 november heeft rechter Jed Rakoff het verzoek om sommige procesmaterialen vertrouwelijk te houden geaccepteerd, zoals aangegeven door de advocaten van Jump Crypto. De rechtbank vroeg documenten van Jump Crypto als onderdeel van het onderzoek naar de Terra-LUNA-crisis van 2022.

Bovendien herinnerde de rechtbank Terra, Do Kwon en andere partijen die bij de zaak betrokken zijn aan hun discretie om elk vertrouwelijk materiaal dat tijdens het proces of latere handelingen wordt gepresenteerd, bekend te maken. In geval van de noodzaak om vertrouwelijke documenten bekend te maken, zal de rechtbank de advocaten van de beklaagden van tevoren informeren.

Rechter Rakoff besloot ook dat bezwaren van de advocaat van Jump Crypto zouden worden gehoord. Investeerders beschuldigden Jump Trading en zijn CEO Kanav Kariya van het manipuleren van de prijs van de UST (nu USTC) voor een geschatte winst van $1,3 miljard.

Vorige week werd ook een beslissing genomen waarbij de rechter tijdens de Daubert-hoorzitting in het voordeel van de SEC oordeelde, waardoor getuigenissen van twee experts voor de SEC en een voor Terra werden toegestaan. Bovendien nam het hof van Montenegro ook een beslissing waarbij de uitlevering van mede-oprichter Do Kwon van Terra werd goedgekeurd. Justice Minister Andrej Milović zal echter beslissen welk land voorrang krijgt bij een mogelijke uitlevering. De U.S. SEC is van mening dat Do Kwon eerst aan de VS moet worden uitgeleverd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!