Britse bankgigant Standard Chartered voorspelt Bitcoin koers van $100.000 in 2024

De Britse bankgigant Standard Chartered heeft zich dit jaar al meerdere keren positief uitgelaten over de toekomst van ’s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Bitcoin (BTC). Zo gaf het in april van dit jaar aan dat de Bitcoin koers in 2024 $100.000 zal bereiken. In juli besloot de bank deze voorspelling echter te wijzigen naar $120.000.

In een nieuw bericht kwam de Britse multinational hier echter weer op terug, waarbij het aangaf dat Bitcoin de $100.000 zou kunnen bereiken – en dat een spot Bitcoin ETF een aanjager zal zijn. Het beschreef het als volgt:

“We verwachten nu dat er vóór de halvering meer koersstijgingen zullen plaatsvinden dan voorheen, met name via de eerder dan verwachte introductie van Amerikaanse spot-ETF’s. Dit suggereert dat het niveau van $100.000 zou bereikt zou kunnen worden vóór het eind van 2024.”

Bitcoin halvering in 2024

De zogenoemde Bitcoin halvering waar de bank naar verwijst is een gebeurtenis waarbij de blokbeloningen die worden toegekend aan miners – degenen die transacties verwerken en nieuwe munten slaan – worden gehalveerd.

Het wordt gezien als een bullish indicator voor het activum, omdat het het aanbod van Bitcoin vermindert dat miners op de markt kunnen brengen, waardoor de vraag (en de prijs) naar de bestaande munten in omloop stijgt.

Op dit moment verdienen Bitcoin miners 6,25 BTC per gemined blok. Tijdens het aankomende evenement zal dit aantal gehalveerd worden, wat betekent dat miners nog maar 3,125 BTC per blok zullen ontvangen.

Spot Bitcoin ETF in 2024

Zoals aangegeven in het laatste rapport vanuit Standard Chartered zou de goedkeuring van een spot Bitcoin ETF kunnen leiden tot een snelle prijsstijging van de Bitcoin koers. Er zijn dan ook verschillende grote investeringsmaatschappijen, waaronder BlackRock, die in de race zijn om het eerste spot Bitcoin ETF-product te lanceren.

Met een dergelijk product zouden traditionele beleggers blootstelling aan Bitcoin kunnen krijgen zonder zich zorgen te hoeven maken over het opslaan of kopen van de cryptocurrency op een beurs.

Bitcoin koers breekt $38.000

Het grootste digitale activum, gemeten naar marktkapitalisatie, bereikte vandaag een hoogtepunt van $38.223, volgens CoinGecko. Dit vertegenwoordigt een stijging van 3,5% in 24 uur en een wekelijkse stijging van bijna 3%.

Dit is echter niet de eerste keer dat de munt weer boven de $38.000 gestegen is. De koningsmunt brak vorige week voor het eerst in 18 maanden voorbij de $38.000. De grote vraag is echter of de bulls dit niveau weten te verdedigen en uiteindelijk uit te breiden naar boven $40.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!