PlanB denkt dat Bitcoin niet meer onder de $35.000 zal dalen

PlanB, de bedenker van het Stock-to-Flow (S2F) model, heeft een unieke en enigszins geruststellende voorspelling gedaan voor de toekomstige prijs van Bitcoin (BTC). In een recente post stelde hij dat Bitcoin nooit meer onder de $35.000 zal dalen.

PlanB ondersteunde deze claim met een grafiek waarin de correlatie tussen de prijs van Bitcoin en zijn inherente hashrate werd benadrukt. Volgens zijn analyse, rekening houdend met mogelijke black swan-events of korte-termijnvolatiliteit, en rekening houdend met de fundamentals van $/kWh-arbitrage, zal de marktwaarde van de primaire cryptocurrency niet terugvallen onder het ondersteuningsniveau van $35.000.

PlanB / X

In latere berichten ging PlanB in op de arbitrage tussen Bitcoin miners die het activum verkrijgen met elektriciteit en gebruikers die het met cash op exchanges kopen. Hij suggereerde dat deze arbitrage zou kunnen verdiepen met de introductie van een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF). Miners, gewapend met hun unieke marktinzichten, zouden mogelijk een premie kunnen vragen bij de verkoop van de cryptocurrency.

Als prominente figuur in marktanalyse heeft PlanB een staat van dienst in overtuigende voorspellingen, met name voor Bitcoin. Hij beschouwt een Bitcoin-prijs van $100.000 als een conservatieve schatting en heeft onlangs een handelsbereik van $65.000 tot $524.000 voorgesteld voor de digitale valuta.

Deze voorspelling van PlanB komt op een moment dat de markt worstelt met een bearish trend, waarbij Bitcoin momenteel wordt verhandeld op $37.106,80, wat een daling van 1,07% in de afgelopen 24 uur weerspiegelt. Ondanks de bredere neergang van de markt lijkt de prijs van de cryptocurrency boven het niveau van $35.000 te blijven, waarmee de voorspellingen van PlanB worden bevestigd.

De voortdurende anticipatie op de goedkeuring van een Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) voegt een extra laag toe aan de marktdynamiek. De hoge waarschijnlijkheid, geschat op 90%, van goedkeuring van een Bitcoin ETF heeft optimistische voorspellingen aangewakkerd, waaronder voorspellingen van Cathie Wood van Ark Invest, die zich voorstelt dat Bitcoin de potentie heeft om $600.000 te overstijgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!