Bitcoin en AI staan op het punt explosief te groeien, aldus Cathie Wood

CEO Cathie Wood van ARK Invest gelooft dat de convergentie tussen Bitcoin (BTC) en kunstmatige intelligentie (AI) zal leiden tot een meteorische stijging in de adoptie van beide technologieën. In een nieuwe video-update van ARK Invest zei Wood dat ze kijkt naar de adoptie S-curves van Bitcoin en AI.

De S-curve is een wiskundige grafiek die de snelheid laat zien waarmee gebruikers een nieuw product of nieuwe technologie adopteren. Volgens Wood staan zowel Bitcoin als AI op het punt om de fase van de S-curve te bereiken waarin gebruikers de technologieën op een ongekend tempo zullen adopteren. Het hoofd van ARK Invest benadrukt dat de convergentie tussen BTC en AI het proces enorm zou kunnen versnellen. Wood gaf het volgende aan:

“Nieuwe technologieën – ze beginnen langzaam en dan krijgen ze momentum en belanden ze in het steile deel van deze S-curve.

Ik denk dat we op een zeer vergelijkbaar punt zijn gekomen in zowel Bitcoin als AI. Ze bewegen allebei naar het steile deel van de S-curve. Dus je hebt S-curves die S-curves voeden, wat mogelijkheden biedt voor explosieve groeipotentie.”

Wood gebruikt Tesla als voorbeeld van hoe technologische convergentie als katalysator kan dienen voor sterk stijgende prijzen. Hierover werd het onderstaande gemeld:

“De eerste convergentie die ARK echt heeft geholpen, was Tesla. De meeste mensen dachten dat Tesla een automobielbedrijf was. Dat is het natuurlijk niet. Het is de convergentie van drie van onze belangrijkste innovatieplatforms.

Robots – autonome voertuigen zijn robots en zullen robots worden. Energieopslag – ze zullen elektrisch zijn, het is de meest efficiënte en minst dure oplossing. En ten derde, kunstmatige intelligentie – ze zullen worden aangedreven door AI, autonome taxiplatforms.

Ik denk dat veel mensen geschokt zijn geweest door de explosieve groei van Tesla, en we hebben nog niets gezien omdat autonomie nog niet is gebeurd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!