Cardano-oprichter gelooft dat nieuwe Argentijnse president crypto gaat stimuleren

El Salvador heeft de opkomst van blockchaintechnologie omarmd door de meerderheid van de cryptocurrencies in de regio wettig te maken. Daarnaast heeft er een machtsverschuiving plaatsgevonden in Argentinië, en de oprichter van Cardano (ADA) gelooft dat Argentinië de volgende regio zou kunnen zijn die crypto wettig maakt.

Dit komt nadat Javier Milei de verkiezingen heeft gewonnen en van plan is op 10 december van dit jaar het ambt over te nemen. Charles Hoskinson heeft hem beschreven als een perfecte kandidaat die de verkiezing heeft gewonnen.

Voorafgaand aan dit had Javier zijn intentie verklaard om alternatieve financiële systemen te onderzoeken om de problemen inherent aan traditionele systemen te verlichten. Dit betreft verhoogde niveaus van inflatie en het potentieel voor economische manipulatie. Milei, een kandidaat, gelooft dat er een dringende behoefte is om een monetair systeem te adopteren dat is gekozen voor verbetering en vrijheid op alle mogelijke manieren.

Het is onduidelijk hoe de gekozen regering zal werken aan het toevoegen van gedecentraliseerde digitale tokens boven traditionele valutabewegingen of hoe ze deze volledig zullen vervangen. De kansen op het verkrijgen van momentum voor cryptocurrencies in Argentinië zijn echter nu hoger dan voorheen.

Hoskinson heeft Javier ook geprezen omdat hij de kandidaat is die begrijpt dat het echte probleem de overheid zelf is. De Argentijnse peso heeft momenteel te kampen met hyperinflatie en de devaluatie van zijn nationale fiatvaluta. De Argentijnse peso wordt verhandeld op 358,94 voor een enkele Amerikaanse dollar.

Top digitale tokens zoals Bitcoin zijn nu toegestaan in het land, waarbij sommigen hopen dat het zal helpen bij het oplossen van het dilemma van de afnemende koopkracht. Milei heeft beloofd het centrum te sluiten en heeft een team samengesteld om dit te doen wanneer ze het ambt in december 2023 overnemen. Volgens hem blijft de belofte die hij tijdens zijn campagne voor het presidentschap heeft gedaan, onbespreekbaar.

Cardano-enthousiastelingen hopen dat Javier’s overname van het presidentschap in Argentinië hun tokens op een betere manier zal ondersteunen. Bitcoin is legaal, samen met andere tokens, en nu zou Cardano een geschikte pitch kunnen maken om door de bevolking van het land te worden vastgehouden.

Dit heeft ADA in de afgelopen 24 uur geen goed gedaan, aangezien de token op $0,373 staat, een daling van ongeveer 3,47% op het moment van het schrijven. Het is een stijging van 26,32% in de maand, maar nog steeds een daling van 3,72% in de laatste 7 dagen. Cardano’s toekomst voorspelt dat de token tegen het einde van dit jaar de grens van $0,88 zou kunnen overschrijden. Als de sentimenten volgend jaar bullish blijven, zou ADA zelfs de mijlpaal van $1,10 tegen het einde van volgend jaar kunnen bereiken.

IOG en Hoskinson proberen momenteel een manier te vinden om de implementatie van projecten op hun netwerk aan Javier voor te stellen als Argentinië daadwerkelijk besluit Blockchain- en crypto-innovatie na te streven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!