Handelsvolume Uniswap X overschrijdt $1 miljard

Het handelsvolume van Uniswap X heeft recentelijk de $1 miljard overschreden, zoals gerapporteerd door Dune Analytics. Volgens de gegevens op het Dune-dashboard zou het bereiken van deze mijlpaal onmogelijk zijn geweest zonder de waardevolle bijdrage van market makers zoals Tokka Labs en Wintermute.

Een market maker, zijnde een individu of entiteit, speelt een rol in het verschaffen van liquiditeit aan de markt. In ruil daarvoor realiseert de market maker winst door strategisch aan- en verkopen uit te voeren.

Uniswap (UNI) introduceerde Uniswap X in juli met als doel een toestemmingsloos handelsprotocol te bieden dat handelsdiensten over verschillende Automated Market Makers (AMMs) en liquiditeitsverschaffers mogelijk maakt.

De invloedrijke spelers onthouden zich van de strijd.

Analyse van de gegevens door AMBCrypto onthulde dat Wintermute en Tokka Labs verantwoordelijk waren voor 60% tot 80% van het dagelijkse totale handelsvolume.

Deze opwaartse trend duidt op een groeiende vraag naar open-source handelsprotocollen onder marktdeelnemers. Zoals voorspeld blijft Uniswap de onbetwiste heerser in de wereld van gedecentraliseerde beurzen (DEX).

Uniswap X daily DEX volume

Ondanks een daling in het wekelijkse handelsvolume blijft Uniswap aan de leiding in het DEX-landschap. Echter, er tekent zich een opmerkelijke verandering af binnen de sector, en dat is KyberSwap, het voornaamste handelsprotocol van de liquiditeitshub van het Kyber Network.

In de afgelopen zeven dagen is het DEX-volume van KyberSwap met maar liefst 4831% gestegen. Hierdoor heeft het 24-uursvolume de indrukwekkende hoogte van $966,15 miljoen bereikt, bijna gelijk aan het $1,22 miljard van Uniswap. Als KyberSwap deze prestatie handhaaft, loopt Uniswap het risico zijn dominante positie te verliezen.

Daarnaast toonde een analyse van de gegevens van Dune Analytics aan dat de omzet van Uniswap op 23 november $115.030 bedroeg. Deze waarde vertegenwoordigt de hoogste dagelijkse omzet die het protocol heeft behaald sinds het begin van november.

Omzet schiet omhoog, maar nu…

De stijging in omzet op dat moment impliceert dat het protocol meer verdiende aan handelskosten. Het duidt ook op een toename van het deel van de kosten dat wordt geïnd bij liquiditeitsverschaffers zoals Wintermute en Tokka Labs.

Uniswap revenue

In dezelfde tijdsperiode bereikte het aantal actieve adressen op het Uniswap-netwerk een maandelijks hoogtepunt. Actieve adressen geven het niveau van interactie weer dat gebruikers hebben met een project, wat impliceert dat de toename gepaard ging met een stijging in transacties.

Desalniettemin, gegevens op het moment van dit bericht toonden aan dat deze metriek was afgenomen, wat wijst op een daling in de activiteit op het netwerk.

Wat betreft de netwerkgroei rapporteerde Santiment dat deze metriek was gedaald tot 120. Netwerkgroei illustreert het aantal nieuwe adressen dat betrokken is bij overdrachten.

Een stijging in netwerkgroei indiceert doorgaans een toename in tractie. Echter, de netwerkgroei van Uniswap vertoonde een afname, wat suggereert dat de adoptie van het protocol aanzienlijk verwijderd was van zijn all-time high (ATH).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!