BlackRock bespreekt structuur van mogelijk spot Bitcoin ETF met SEC

BlackRock, ’s werelds grootste vermogensbeheerder, heeft onlangs een ontmoeting gehad met de SEC om te overleggen over de structuur van zijn voorgestelde spot Bitcoin ETF, een stap die aansluit bij de groeiende belangstelling voor beleggingsproducten omtrent cryptocurrencies.

BlackRock voert strategische gesprekken met de SEC

BlackRock, dat een kolossale waarde van $9 biljoen aan activa beheert, heeft zijn betrokkenheid in de cryptocurrency-ruimte opgevoerd door een ontmoeting te hebben met de SEC. De focus van deze bijeenkomst lag op de fundamentele werking van de voorgestelde spot Bitcoin ETF, in het bijzonder de beslissing tussen een ‘in natura-aflossingsmodel’ en een ‘in-cash’-model. Deze keuze zal een aanzienlijke impact hebben op de manier waarop beleggers omgaan met de ETF.

Op het gebied van ETF’s biedt het ‘in natura’-model beleggers die het fonds verlaten de mogelijkheid om terugbetalingen te ontvangen in andere vormen dan contant geld, zoals effecten, terwijl het ‘in-cash’-model voorziet in terugbetalingen in contanten. liquiditeit, fiscale implicaties en de algemene aantrekkingskracht van de ETF voor verschillende soorten beleggers.

Het gesprek van BlackRock met de SEC volgt op soortgelijke gesprekken tussen de SEC en Grayscale Investments. Grayscale streeft er momenteel naar om zijn Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) om te zetten in een spot Bitcoin ETF. De betrokkenheid van deze twee financiële giganten in de ETF-arena geeft signalen een groeiende institutionele interesse in cryptocurrency als investeringsvehikel.

Impact van een spot Bitcoin ETF

De ontmoetingen van zowel BlackRock als Grayscale met de SEC markeren een cruciaal moment in de evolutie van beleggingsproducten in cryptocurrency. Terwijl de industrie reikhalzend uitkijkt naar het besluit van de SEC over deze spot Bitcoin ETF-toepassingen, blijft het potentieel voor reguliere adoptie van investeringen in cryptocurrency groeien.

Een spot Bitcoin ETF, zoals degene die BlackRock wil lanceren, zou gewone beleggers de kans bieden om blootstelling aan Bitcoin te verwerven zonder de complexiteit van het kopen en opslaan van de cryptocurrency.

Dit zijn voor veel bedrijven de toegangsbarrières om de cryptomarkt te betreden. Een spot Bitcoin ETF zou echter deze drempels verlagen, waardoor de gehele cryptomarkt kan profiteren, aangezien deze bedrijven dan ook eerder geneigd zijn om naar altcoins te kijken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!