Nu is niet het juiste moment om Ethereum te kopen, aldus analist

Een veel gevolgde cryptostrateeg heeft onlangs zijn ruim 350.000 volgers op X gewaarschuwd dat Ethereum (ETH) de komende tijd minder goed zal presteren dan Bitcoin (BTC).

De pseudonieme analist, bekend op X als Credible Crypto, vertelde zijn volgers dat het Ethereum vs. Bitcoin-paar (ETH/BTC) nog steeds in een macro-downtrend zit. Hij wees erop dat de hype omtrent ETH tegenover BTC, aangewakkerd door het nieuws dat investeringsgigant BlackRock een aanvraag had ingediend voor een spot Ethereum ETF, aan het vervagen was, wat op zijn beurt wijst op de zwakte van het paar. Hij gaf het volgende aan:

“ETH/BTC heeft de ‘ETF-pomp’ van vorige week bijna volledig uitgewist. Zelfs dat verhaal was naar mijn mening een beetje op smaak gebracht, want ja, er komt misschien een ETH ETF, maar er komt er eerst een van BTC. Dus waarom zou ETH nu beter presteren?

We roepen al letterlijk maanden op tot deze daling, en sindsdien staan ​​we ruim 50% lager, met nog meer nadelen op komst.

Ik zal de grootste ETH-bull zijn als de tijd rijp is, maar die tijd is nu niet. Omarm de BTC-run die eraan komt en als de tijd rijp is, kunnen we de ETH-run omarmen die zal volgen.”

Kijkend naar de grafiek van de handelaar lijkt hij te voorspellen dat ETH/BTC zal dalen naar het groene vak dat het bereik tussen 0,03 BTC en 0,036 BTC ($1.121 en $1.345) bestrijkt. Op het moment van schrijven wordt ETH/BTC verhandeld voor 0,054 BTC ($2.018). Dit betekent dus een daling van ruim 40%.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!