Polygon (MATIC) verwerkt moeiteloos 16 miljoen transacties in één dag

Ethereum (ETH) schaaloplossing Polygon (MATIC) verwerkte vorige week het hoogste aantal dagelijkse transacties in de geschiedenis van de blockchain, zonder enige downtime of moeite.

Op 16 november zag de Polygon-blockchain 16.449.264 transacties, wat een plotselinge en enorme stijging betekende ten opzichte van het gemiddelde van minder dan drie miljoen per dag.

In een bericht op sociale mediaplatform X zei Polygon-oprichter Sandeep Nailwal dat het netwerk de piek heeft afgehandeld zonder enige downtime te ervaren. Hij zei het volgende:

“Polygon verwerkte meer dan 16 miljoen transacties, en het netwerk gaf geen kik.

Op zijn hoogtepunt had PoS (proof of stake) een doorvoer van 255 tps (transacties per seconde) – dat is ongeveer twee tot drie keer zoveel als het hele ETH-ecosysteem samen. De totale transactiekosten die door de validators worden gegenereerd, bedragen ongeveer [$1 miljoen] in een op één dag, hoewel de benzinekosten tot waanzinnige niveaus stegen.

De blokbeloningen bedroegen in totaal meer dan 155.000 MATIC, een omzet van ongeveer $1,2 miljoen voor validators op één dag.”

Nailwal gaf aan dat een nieuw metaverse spel genaamd Baby Shark, gebaseerd op de Polygon-keten, de oorzaak zou kunnen zijn van de plotselinge piek in transacties. Hij vervolgde met:

“Ik hoor dat er een game Baby Shark wordt gelanceerd, zou dat de reden kunnen zijn? Iemand vertelde me zojuist dat het munten zojuist is gestopt en dat we misschien teruggaan naar de minder gekke niveaus.”

Hij zei ook dat inspanningen om Polygon te verbeteren het netwerk in staat hebben gesteld om het transactievolume efficiënt af te handelen. Hij sloot af met:

“De Polygon PoS-keten kon deze last aan als een direct gevolg van de bijdragen van Polygon ecosysteemtechniek en de upgrades naar PoS die de afgelopen maanden zijn uitgerold.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!