SEC stelt beslissing voor Hashdex Nasdaq Ethereum ETF uit

De Securities and Exchange Commission (SEC) heeft haar besluit over het al dan niet goedkeuren van de Hashdex Nasdaq Ethereum ETF uitgesteld.

Op 20 september heeft Nasdaq een voorstel voor een regelwijziging ingediend bij de SEC om de Hashdex ETF te noteren en te verhandelen. Volgens de standaardprocedure heeft de SEC vanaf de indieningsdatum 45 dagen de tijd om een ​​besluit te nemen, hoewel zij de deadline met maximaal 90 dagen kan verlengen.

De oorspronkelijke periode van 45 dagen liep af op 17 november. De SEC publiceerde echter op 15 november een bericht waarin een langere periode werd voorzien om een ​​besluit te nemen, waarin stond dat het meer tijd nodig had om de voorgestelde regelwijziging te overwegen.

Hashdex is echter niet de enige die in de race zit om de eerste Amerikaanse spot Ethereum ETF. Alleen al in 2023 hebben grote spelers zoals BlackRock, VanEck, Bitwise, Roundhill, Grayscale, Volatility Shares en ProShares ook aanvragen ingediend voor spot Ethereum ETF’s.

De SEC is echter van oudsher voorzichtig geweest met betrekking tot cryptocurrency-ETF’s vanwege zorgen over volatiliteit, liquiditeit, bewaring en potentieel voor manipulatie. Deze week heeft het bureau ook deadline verplaatst voor Hashdex’s spot Bitcoin ETF.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!