SEC bezig met het beoordelen van twee spot Ethereum ETF-aanvragen

ETF’s zijn de afgelopen maanden een belangrijk onderwerp van discussie geweest, maar hebben voornamelijk betrekking gehad op Bitcoin (BTC). Deze keer staat echter de nummer twee cryptocurrency van het moment, Ethereum (ETH), in de schijnwerpers vanwege nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ETF’s.

De Amerikaanse financiële toezichthouder, bekend als de Securities and Exchange Commission (SEC), heeft onlangs aangegeven dat het bezig is met het beoordelen van twee spot Ethereum ETF-aanvragen, die zijn ingediend door Ark Invest en VanEck.

Hoewel de erkenning niet automatisch een goedkeuring betekent, markeert het wel een positieve stap voorwaarts in plaats van een afwijzing van de toezichthoudende autoriteit.

Dit resultaat betekent dat er een kans is dat de twee spot Ethereum ETF-aanvragen binnenkort goedkeuring zouden kunnen krijgen. Er zal een periode van 45 dagen zijn waarin leden van het publiek hun mening kunnen geven over de ETF’s.

Mits goedgekeurd, zouden de spot Ethereum ETF’s de sluizen openen voor institutionele liquiditeit. De daaropvolgende vraag zou mogelijk een bullish uitkomst kunnen hebben, wat wellicht de Ethereum koers naar nieuwe recordhoogtes zou kunnen brengen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!