Grayscale dient aanvraag bij de SEC om haar Ethereum Trust om te zetten in een spot Ethereum ETF

Grayscale Investments, ’s werelds grootste investeringsfirma voor digitale activa, heeft een aanvraag ingediend bij de SEC om haar Ethereum Trust om te zetten in een spot Ethereum ETF. Het bedrijf heeft in samenwerking met NYSE Arca het voorstel op dinsdag bij de SEC ingediend.

De Ethereum Trust is momenteel het grootste Ethereum-beleggingsproduct ter wereld, met bijna $5 miljard aan beheerd vermogen. Als dit wordt goedgekeurd, zou dit de tweede cryptocurrency ETF zijn die in 2021 in de VS wordt gelanceerd, na de goedkeuring van de Purpose Bitcoin ETF eerder dit jaar. Grayscale wacht ook op goedkeuring van de SEC om haar Grayscale Bitcoin Trust om te zetten in een ETF, wat een aanzienlijke impuls zou betekenen voor de crypto-industrie.

Grayscale CEO Michael Sonnenshein kondigde de stap aan op X (voorheen Twitter) en benadrukte de intentie van het bedrijf om conventionele beleggingsproducten aan te bieden die blootstelling bieden aan cryptocurrency-assets:

“Terwijl we de aanvraag indienen om ETHE om te zetten in een ETF, de natuurlijke volgende stap in de evolutie van het product, zien we dit als een belangrijk moment om Ethereum nog verder binnen het Amerikaanse regelgevingskader te brengen.”

De Grayscale Ethereum Trust werd gelanceerd in maart 2019 en werd in oktober 2020 een rapporterend bedrijf bij de SEC, waardoor het publiek rechtstreeks inzicht kreeg in de prestaties van zijn cryptocurrency-beleggingsvoertuig.

De stap om Ethereum Trust om te zetten in een ETF

Grayscale Investments, opgericht in 2013, staat bekend om haar toewijding aan het vergemakkelijken van institutionele investeringen in digitale activa. De Ethereum Trust is een van haar meest prominente beleggingsproducten en biedt beleggers de mogelijkheid om blootstelling te krijgen aan de op één na grootste cryptocurrency ter wereld, Ethereum.

Deze stap om de Ethereum Trust om te zetten in een ETF is een belangrijke ontwikkeling in de wereld van digitale activa. Een ETF, of Exchange-Traded Fund, is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld en aandelen aanbiedt aan beleggers. Het omzetten van de Ethereum Trust in een ETF zou betekenen dat beleggers gemakkelijker en efficiënter kunnen handelen in Ethereum zonder de complexiteit van directe crypto-aankopen en opslag.

De goedkeuring van een spot Ethereum ETF zou ook een belangrijke mijlpaal zijn voor de bredere acceptatie van cryptocurrencies in de financiële markten. Het zou institutionele beleggers en traditionele beleggingsfondsen in staat stellen om op een gecontroleerde en gereguleerde manier in Ethereum te investeren, wat het vertrouwen in de activaklasse zou vergroten.

Met Grayscale’s aanvraag voor een Ethereum ETF en de lopende aanvraag voor een Bitcoin ETF, kunnen we getuige zijn van een groeiende erkenning van cryptocurrencies als legitieme beleggingsmogelijkheden in de reguliere financiële wereld. Deze ontwikkelingen zouden de weg kunnen effenen voor verdere acceptatie en integratie van digitale activa in het mondiale financiële systeem.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!