Solana heeft nog veel ruimte om door te groeien volgens Raoul Pal

Macro-expert Raoul Pal heeft gezegd dat Solana (SOL), de concurrent van Ethereum (ETH), nog niet klaar is met zijn opmars, zelfs na een sterke stijging de afgelopen weken. In een nieuwe editie van Pal’s Global Macro Investor (GMI) nieuwsbrief zei de voormalige Goldman Sachs-executive dat Solana een stijgende trend heeft ingezet na het doorbreken van een klassiek bullish patroon. Het onderstaande werd hierover gezegd:

“SOL brak vorige maand uit zijn inverse head-and-shoulders patroon en staat nu meer dan 475% hoger op jaarbasis. Dit is een van onze kerntransacties geweest bij GMI (Global Macro Investor) dit jaar en heeft goed uitgepakt.”

Hij waarschuwt echter dat SOL waarschijnlijk zal terugkeren na de plotselinge stijging op basis van de relative strength index (RSI), een veelgebruikte momentumindicator die beoogt vast te stellen of een activum overkocht of oversold is.

“Op korte termijn is SOL overkocht met een RSI van 89 (het hoogste sinds september 2021), dus we kunnen verwachten dat er binnenkort enige verkoopdruk zal zijn. Dit zou niemand moeten verbazen – we zijn in twee maanden tijd met 240% gestegen!”

Als we uitzoomen, verwacht Pal dat Solana blijft stijgen op basis van het bredere historische prijspatroon van SOL.

“Maar dan kijk je naar deze grafiek en realiseer je je dat er NOG steeds veel te winnen valt.”

Hij suggereert ook dat de totale marktkapitalisatie van Solana en andere altcoins in een stijgende trend zit na het doorbreken van een bullish falling wedge patroon.

“En ook deze grafiek. Ongelooflijk.”

Solana wordt verhandeld voor $52,53 op het moment van schrijven, een daling van 6,3% in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!