Goldman Sachs-executive: Ethereum gaat Bitcoin overtreffen

Macro-expert Raoul Pal zegt dat het top smart contract-platform Ethereum (ETH) Bitcoin (BTC) zal overtreffen nu de cryptomarkten een nieuwe “lente” fase ingaan.

De voormalige Goldman Sachs-executive vertelt zijn miljoen volgers op het sociale mediaplatform X dat op basis van de Tom Demark Sequential-indicator ETH zich opmaakt om BTC voorbij te streven.

De Demark Sequential heeft tot doel punten van trenduitputting of prijsomkering te identificeren:

“Dit is de wekelijkse DeMark 9 telling voor de ETH/BTC cross. ETH presteert waarschijnlijk beter vanaf dit punt, zoals gebruikelijk in dit stadium van de late Crypto-lente.”

Bron: Raoul Pal/X

Pal gaat verder met te zeggen dat op Ethereum gebaseerde exchange-traded funds (ETF’s) de “heilige graal” zullen zijn voor vermogensbeheerders, althans totdat er enige vorm van concurrentie opkomt:

“Een ETH ETF is de heilige graal voor vermogensbeheerders omdat ze het rendement kunnen vastleggen en alleen prijsprestaties aan de ETF-houders kunnen geven. Het is een zeer winstgevende business totdat het uiteindelijk concurrentie krijgt.”

Echter heeft een prominente crypto-analist een standpunt dat in strijd is met de beoordeling van Pal over Ethereum die Bitcoin overtreft.

Onlangs heeft cryptostrateeg Benjamin Cowen een waarschuwing uitgegeven, waarin staat dat Bitcoin Dominance (BTC.D) – dat het percentage van de totale marktkapitalisatie dat toebehoort aan Bitcoin volgt – bullish zal blijven, wat betekent dat altcoins, waaronder ETH, achter BTC zullen blijven:

“Mijn crypto-portfolio is de afgelopen paar jaar voornamelijk alleen Bitcoin geweest omdat ik vermoed dat het beter zal presteren dan de meeste van de rest van de markt – niet de hele markt, maar het grootste deel van de rest van de markt – en dat is waarom de dominantie is toegenomen.”

Ethereum wordt verhandeld voor $2.080 op het moment van schrijven.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!