Analist: Bitcoin geeft signalen af van een 400% stijging

Een nauwlettende cryptostrateeg beweert dat Bitcoin (BTC) een bullish signaal afgeeft dat eerder een enorme prijssprong heeft voorafgegaan.

De pseudonieme analist Cheds vertelt zijn 314.800 volgers op het socialemediaplatform X dat de relatieve sterkte-index (RSI) indicator van Bitcoin op de wekelijkse grafiek nu in “overbought” terrein zit.

De RSI is een momentumindicator die handelaren gebruiken om trendcontinuatie of -omkering te herkennen.

Cheds zegt dat toen Bitcoin in oktober 2020 hetzelfde signaal gaf, de prijs explosief steeg en winsten van meer dan 5 keer werden geboekt:

“Observatie:

BTC wekelijkse RSI komt de power zone binnen (70+, ook bekend als overbought).

Overbought = bullish.

De laatste keer dat dit gebeurde, liep de prijs van $12.000 naar $64.000.

Hoewel de prijscontext anders is, is het het waard om op te merken.”

Traditioneel suggereert een overbought activum dat het ver boven zijn eerlijke waarde handelt en beleggers geneigd zijn te denken dat een correctie op handen is. Cheds beweert echter dat het tegenovergestelde geldt voor Bitcoin:

“Overbought betekent bullish. De enige manier om overbought te worden, is bullish zijn, en trends neigen zich voort te zetten. De meeste van BTC’s grootste prijsstijgingen zijn historisch gezien opgetreden terwijl het ‘overbought’ was, voor wat het waard is.”

Bron: Cheds/X

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $37.002.

Kijkend naar het smart contract-platform Ethereum (ETH), zegt Cheds dat bulls waarschijnlijk hun kracht zullen laten zien zodra de op een na grootste crypto op de markt boven een belangrijk prijsniveau beweegt:

“ETH-sideliners kunnen een doorbraak en handhaving van het $2.150-gebied gebruiken als een long-thesis.”

Bron: Cheds/X

Op het moment van schrijven is Ethereum $2.037 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!