Bankier verliest toegang tot wallet met 250.000 ETH, ter waarde van $471 miljoen

Een bankier uit Estland heeft bevestigd dat hij de eigenaar is van een wallet met meer dan 250.000 ETH, ter waarde van ongeveer $471 miljoen, maar gaf aan dat hij de sleutels is kwijtgeraakt.

In een nieuw interview met Vikerraadio in Estland werd de oprichter van LHV Bank, Rain Lõhmus, gevraagd naar iets dat hij jaren geleden zei over het instappen in Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Er in dit gesprek ook ingegaan op het feit dat hij de toegang verloren was tot zijn wallet. Op de vraag of hij ooit zijn sleutels heeft gevonden, zei Lõhmus het volgende:

“Nee, en ik heb ook niet veel moeite gedaan. Het is geen geheim dat ik een portemonnee heb met 250.000 Ethereum-eenheden, iedereen kan zelf berekenen wat deze waard is.

Interviewer: Dat zijn honderden miljoenen?

Ja, en ik kan dit niet alleen oplossen; Als iemand denkt dat hij dat kan, accepteer ik alle aanbiedingen. Mijn eigen beste plan is om Rain Lõhmus als AI te bouwen en te kijken of hij zijn herinneringen terug kan krijgen.”

Lõhmus zei vervolgens dat de gevaren van het omgaan met je eigen sleutels en herstelzinnen één van de zwakke punten van crypto zijn. Hij beschreef het als volgt:

“Ik ben het er absoluut mee eens dat dit een heel zwak punt van dit systeem is, waardoor je denkt dat deze perfecte decentralisatie andere risico’s met zich meebrengt waar je normaal gesproken niet aan denkt. Maar het komt heel vaak voor dat ik wachtwoorden kwijtraak. Ik ging vandaag mijn ID-kaartwachtwoorden vernieuwen; als het crypto zou zijn, zou ik weer in een grote crisis zitten, maar gelukkig werken de politie en de grenspolitie.”

Op basis van de door Lõhmus gedeelde informatie hebben on-chain-analisten zijn Ethereum-adres geïdentificeerd, en volgens Etherscan is dit de vierde grootste bezit aan ETH, exclusief beurzen, de Ethereum Foundation en het adres van Wrapped Ether (wETH).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!