Ripple als partner uitgekozen voor CBDC-project Georgië

Ripple (XRP), een technologiebedrijf voor cryptocurrency-betalingen, zal de regering van Georgië helpen bij de ontwikkeling van haar project voor de centrale bank digitale valuta (CBDC). Volgens een officiële persverklaring is het bedrijf geselecteerd als de enige technologiepartner voor de aanstaande CBDC-pilot in Georgië, de digitale GEL.

Het bedrijf werd gekozen uit negen geselecteerde opties die ook uitvoeringsplannen presenteerden en hun oplossingen moesten tonen in een tweefasige selectieprocedure onder toezicht van interne en externe experts van de Nationale Bank van Georgië. Natia Turnava, waarnemend gouverneur van de Nationale Bank van Georgië, legde de redenen uit die hebben geleid tot de selectie van Ripple. Ze verklaarde:

“Het comité koos voor Ripple vanwege de technische uitmuntendheid en de expertise van haar team. We kijken ernaar uit om samen te werken met Ripple en zijn dankbaar voor alle andere deelnemende bedrijven voor hun interesse en inspanningen in het selectieproces.”

James Wallis, vicepresident Central Bank Engagements bij Ripple, verklaarde:

“Door gebruik te maken van de kracht van het Ripple CBDC-platform zal deze pilot de weg effenen voor baanbrekende ontwikkelingen in het gebruik van blockchaintechnologie binnen de publieke sector. Onze samenwerking met NBG toont onze toewijding aan innovatie en efficiëntie.”

De bank verklaarde dat ze nu een gezamenlijk projectuitvoering- en geleidelijk uitrolplan zal opstellen voor de pilot met Ripple.

Ripple heeft zich ingespannen om een belangrijke leverancier van CBDC-oplossingen te zijn voor landen die momenteel de uitgifte van een CBDC onderzoeken. In mei lanceerde het bedrijf zijn eigen oplossing voor het uitgeven van stablecoins en CBDC’s, waarmee een tool wordt geboden om de uitgifte en het beheer van dergelijke instrumenten te stroomlijnen voor haar klanten.

Verschillende landen hebben al Ripple geselecteerd als partner voor hun eigen CBDC-projecten. Palau rondde in september de eerste fase af van haar nationale stablecoin-programma, dat gebruikmaakte van de technologie van Ripple. Montenegro heeft ook een overeenkomst gesloten met het bedrijf voor de ontwikkeling van een nationale digitale valutastrategie en een daaropvolgende pilot, en Ripple geeft aan in gesprek te zijn met 20 andere landen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!